Brak gumowej rurki na korku od zbiorniczka plynu chlodnicy

Skrzynia biegów, sprzęgło, osie, zawieszenie, koła, układ kierowniczy i hamulcowy.

Postprzez Fred West » 25 lis 2010, 16:59

Witam ponownie.
Zauwazylem wczoraj ze brakuje jednego wezyka gumowego na korku od zbiorniczka plynu chlodnicy. Na korku sa dwa rozgalezienia,na jednym wezyk gumowy jest polaczony z glownym zbiorniczkiem na plyn.Na drugiej stronie brakuje tego wezyka a powinien byc,przynajmniej tak widzialem w innych modelach poliftowych z tym samym silnikiem.
Mam taka prosba do posiadaczy Mazda 6 2.0 benzyna wersje poliftowa czy moglibysie zobaczyc u siebie gdzie ta rurka idzie i czy jest polaczona z chlodnica czy moze sluzy jako odpowietrznik i jest tylko zalozona i ucieta nie polaczona z chlodnica czy zbiorniczkiem.
Wydaje mi sie ze w wersjach przedliftowych bylo to troche inaczej zbudowane,takze wersje poliftowe byly by dobrym porownaniem tutaj.
Zalanczam zdjecie na ktorym zaznaczylem brakujaca rurke na tym wyjsciu ze zbiorniczka.
Dzieki Wam i licze na jakies informacje.

Obrazek
Fred West

Postprzez vegasnight9 » 26 lis 2010, 17:06

Fred West napisał(a):(...) Mam taka prosba do posiadaczy Mazda 6 2.0 benzyna wersje poliftowa czy moglibysie zobaczyc u siebie gdzie ta rurka idzie i czy jest polaczona z chlodnica czy moze sluzy jako odpowietrznik (...)

Obrazek

Dokładnie jak napisałeś. To tylko odpowietrznik więc nic się nie przejmuj.
Są samochody. I... jest MAZDA 6.
Forumowicz

Od: 9 kwi 2009, 14:46
Auto: M6 benzyna 2.0 147KM 2006r.

Postprzez Fred West » 26 lis 2010, 17:48

Dzieki Ci bardzo. :)
Tak podejrzewalem ze to moze byc odpowietrznik bo za nic w swiecie nie moglem znalesc drugiej koncowki na tego weza. W sumie to ten waz moze byc tam ale tez nie musi.
Pozdrawiam.
Fred West

Postprzez Enduro » 26 lis 2010, 20:09

Fred West napisał(a):Dzieki Ci bardzo. :)
Tak podejrzewalem ze to moze byc odpowietrznik bo za nic w swiecie nie moglem znalesc drugiej koncowki na tego weza. W sumie to ten waz moze byc tam ale tez nie musi.
Pozdrawiam.

wg. mnie powinna byc tam rurka,no tak na logike, bo gdy nadmiar plynuz chłodnicy przeleci, to lepiej aby kontrolowanie spłynął sobie na dół silnika a nie rozpryskiwał się po nim, no bo ten plyn jest lekko agresywny chemicynie i na 100% pozostawi przynajmiej plamy.
i tak polecam gumową rurke na ten króciec zamontować, im dłuższa tym lepsza, ale nie za długa co by o ziemie nie tarła, bo iskry polecą :| ..no a do świąt jeszcze troche pozostało .pozdr.E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Forumowicz

Od: 6 sie 2008, 22:37
Auto: M6 GL´18, + modyfikowane Prosie 996,Triumph-Speedmaster custom czarna, głośna, dwukołowa, angielska hulajnoga