kody bledow P 0404 i P 0401
Strona 1 z 1
witam mam auto do naprawy wyskoczyly mi bledy wymienione w nazwie tematu mazda 6 2.0 diesel co one mowia i co robic i czy moga miec wplyw na spalanie z gory serdecznie wszystkim dziekuje
mechanika,zawieszenia, rozrzady diagnostyka komputerowa pomagam w zakupie samochodu (oceniam stan techniczny przed zakupem pomagam zbic cenne )crawley anglia west sussex 07521055674 wojtek
- Od: 7 paź 2010, 21:46
- Auto: mazda 6 2008 2.0
wojta napisał(a): wyskoczyly mi bledy wymienione w nazwie tematu mazda 6 2.0 diesel co one mowia
P0401 Performance or Range in Exhaust Gas Recirculation Control Circuit
P0401 Flow Insufficient Detected for Exhaust Gas Recirculation
czyli masz coś nie tak z zaworem EGR.
Więcej nie pomogę bo się nie znam
There are only two things to worry about: either you are well or you are sick. If you are well then there is nothing to worry about. But if you are sick, there are two things to worry about: either you will get well or you will die. If you get well, then there is nothing to worry about. If you die, there are only two things to worry about: either you will go to heaven or to hell. If you go to heaven, there is nothing to worry about. But if you go to hell, you'll be so f...ing busy shaking hands with friends, you won't have time to worry. Why worry!
- Od: 10 wrz 2007, 12:10
- Auto: Mazda Xedos 6 1.6 '96 automat
to wiem kolego ale co czynic nie mam doswiadczenia z dieslam ale poradze sobie jak ktos podpowie
mechanika,zawieszenia, rozrzady diagnostyka komputerowa pomagam w zakupie samochodu (oceniam stan techniczny przed zakupem pomagam zbic cenne )crawley anglia west sussex 07521055674 wojtek
Jak miałem problemy z EGR to tak jakbym jeździł wolnossącym. Nie ma mocy, nie ma przyśpieszenia.
Może to jednorazowy błąd – skasuj i sprawdź czy pojawi się znowu.
Jak się pojawi to chyba najbardziej popularne awarie to walnięty zawór EGR lub nieszczelne rurki podciśnieniowe.
Podobno zawór niektórzy czyszczą (widziałem gdzieś na forum) – jednak jest to bardzo delikatne ustrojstwo.
U mnie znalazłem nieczelny przewód i dlatego pokazywało mi błąd EGR – wymieniłem i po kłopocie
.
Ale to tylko z własnego podwórka – może fachowcy powiedzą Ci coś więcej.
Pozdrawiam.
Może to jednorazowy błąd – skasuj i sprawdź czy pojawi się znowu.
Jak się pojawi to chyba najbardziej popularne awarie to walnięty zawór EGR lub nieszczelne rurki podciśnieniowe.
Podobno zawór niektórzy czyszczą (widziałem gdzieś na forum) – jednak jest to bardzo delikatne ustrojstwo.
U mnie znalazłem nieczelny przewód i dlatego pokazywało mi błąd EGR – wymieniłem i po kłopocie
Ale to tylko z własnego podwórka – może fachowcy powiedzą Ci coś więcej.
Pozdrawiam.
- Od: 3 maja 2009, 23:04
- Auto: VECTRA C 2.0T 230KM
jeden blad znikna zostal p 0404 przy okazji dlubania odkrylem ze chlodniczka za nadkolem zdrowo rzyga ale to strasznie auto chodzi normalnie nie kopci skad ten olej tak zyga zniej ? rozumiem ze jest to chlodnica intercolera czy pomoze wyplukanie jej ? sa na niej 2 czujniki czy one maja zwiazek z bledem p0404? z gory serdecznie dziekuje za odp nie mam zbyt duzego doswiadczenia z dieslam
Witam. U mnie zaświeciły sie kontrolki check engine oraz kontroli trakcji jednocześnie. Dynamika zauważalnie nie spadła. Doraźnie zresetowałem poprzez odłączenie akumulatora. Pomogło na 60 km, pojechałem do mechanika, wyszedł błąd P0404, koleś zresetował i ... starczyło na 600km. W poniedziałek jadę by wyczyścił zaworek i posprawdzał rurki. Napiszę o wyniku po przejechanym 1 kkm. Przy okazji: po kradzieży mojej M6, odnalezieniu i naprawie w serwisie (wymiana całej wiazki elektrycznej) przestało działać podgrzewanie lusterka lewego, podgrzewanie lewego fotela oraz nie działa pilot od navi gdy włożony jest na swoje miejsce (podświetlenie jego jest). Nie sprawdziłem tego przy odbiorze a na reklamacje jest za późno. Może ktos polecić dobrego elektryka, okolicy W-wy zechciałby na to spojrzeć fachowym okiem. Dziekuje.
-
hubcze6
Strona 1 z 1