Dzisiaj przy okazji gwintowania tylnej szpilki zauwazyłem że po wynianie tarcz i klocków (BREMBO + klocki TRW) tarcze nie sa przykrecone do piasty.
Było widać , że z dwóch otworów w jednym z każdej strony jest ułamana śruba , druga jakby nigdy nie byłą używana. Tarcza lekko "chodzi" lewo prawo na pieście.
Pytanie : Czy tarcza powinna być jednak przykręcona do piasty czy może tak zostać ?
Nie przykręcona tarcza do piasty
Strona 1 z 1
Nie stresuj się – tarcza zostanie dociśnięta do piasty kołem i jego szpilkami. Dla pocieszenia powiem Ci, że w wielu autach np. AUDI i BMW tarcze nie są wcale przewidziane do przykręcenia do piasty. Jak chcesz się "lepiej" poczuć to możesz spróbować wykręcić te uamane sruby, przegwintować otwory i przykręcic tarczę nowymi szpilkami...
- Od: 14 cze 2010, 21:39
- Auto: M6 GG/GY
S4 C4
A90Q
Myjk napisał(a):To ja się podepnę – czy te szpilki u nas to są normalnie wykręcane?
sa nabijane od tylu..
pozdr
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Strona 1 z 1