Grzyby napisał(a):a gdzie jest wyłącznik?
Po lewej stronie kolumny kierownicy.
Pozdrawiam.
www.mazdaspeed.pl
Grzyby napisał(a):oznaczony TCS OFF ?
xANDy napisał(a):Hmm – ja mam diesla i mam dcs a pochodzi z przełomu 2002/3.
PS. DCS jest wyłączalny – bo na lodzie (jak miałem włączony) to mnie po prostu obróciło o 180stopni i zdusiło silnik.
Ja wyłączyłem to już była inna jazda (bezpieczna).
A w ogóle DCS w madzi włącza się jakby z opóźnieniem, da się ruszyć np. na śniegu.
Cichyq napisał(a):Grzyby napisał(a):oznaczony TCS OFF ?
Chyba tak, nie pamietam dokladnie co tam jest napisane ale o ten przycisk chodzi.
Pozdrawiam.
domin1979 napisał(a):DSC off po lewej stronie kierownicy.
Grzyby napisał(a):ja mam tam tylko TCS OFF – czyli u mnie nie ma DCSu?
Grzyby napisał(a):domin1979 napisał(a):DSC off po lewej stronie kierownicy.
ja mam tam tylko TCS OFF – czyli u mnie nie ma DCSu?
Cichyq napisał(a):Grzyby napisał(a):ja mam tam tylko TCS OFF – czyli u mnie nie ma DCSu?
Wylacznik ten wylacza oba systemy DSC i TCS.
Przynajmniej u mnie tak dziala
Pozdrawiam.
Grzyby napisał(a):Ok – to mam tylko TCS (po zapłonie jest tylko kontrolka TCSu)
domin1979 napisał(a):Dziwne to co piszecie... A nie powinien skontrować i utrzymać tor jazdy? Przecież od tego niby jest... To tylko na lodzie taki zachowanie czy po prostu za szybko jechaliście?
Cichyq napisał(a):Taka sytuacja mialem tylko raz przy malej predkosci, takze nie pisalem tego w sensie zlego dzialania systemu, ale jako ciekawostke, ze roznie to moze byc
W innych sytuacjach bardzo ladnie mnie naprowadza na tor jazdy
Pawnik napisał(a):Dla pewności sprawdź VIN, bo sam przycisk mógł być wymieniony
ps. nie zauważyłem że piszesz o kontrolce, to DSC nie masz faktycznie
syberek1 napisał(a):Panowie ale mówicie że was obróciło przy małej prędkości ale jakiej?? DSC zaczyna działać chyba dopiero od 25 KM/H więc mogło być tak że zadziałało raz na jednym kole prędkość spadła poniżej (25) więc system się wyłączył i już po DSC a samochód został przyhamowany z jednej strony a później już bez reakcji to wiadomo że zacznie obracać.
syberek1 napisał(a):Panowie ale mówicie że was obróciło przy małej prędkości ale jakiej?? DSC zaczyna działać chyba dopiero od 25 KM/H więc mogło być tak że zadziałało raz na jednym kole prędkość spadła poniżej (25) więc system się wyłączył i już po DSCa samochód został przyhamowany z jednej strony a później już bez reakcji to wiadomo że zacznie obracać.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6