Blaster7 napisał(a):hmmm ty chyba nie widzizałeś ile do tej pompy podpiętych jest wężyków beeheheh
Do Vacum?
www.mazdaspeed.pl
Blaster7 napisał(a):moge zamieścić fote rozebranej pompy jak ktoś chce........
Riki napisał(a):Panowie... u mnie problem rozwiązany![]()
na wstępnie chciałem podziękować .........
Pompa vacum.....
Riki napisał(a):Enduro napisał(a):spójrz na mój wczesniejszy post!
czytałem.. wiem, dzięki Robert ale wieeeszz... przez neta można tylko gdybać
Mish napisał(a):po kiego grzyba
Mish napisał(a):Grzyb, jakim cudem masz takie spalanie?! I to przy mocniejszym silniku od mojego :/
Mish napisał(a):ktoś z obecnych tutaj kolegów i koleżanek bryknie się moją madzią i określi, czy jest coś nie tak, czy może zwyczajnie pie***lę głupoty
Prusiak napisał(a):Grzyby moze troche OT, ale moglbys zaktualizowac swoje wyniki i dac spalanko z zimy...
zmieniam tak, by trzymać obroty w okolicach 2 tysięcy... a faktycznie lałem te lepsze paliwa – już nie będę... wg kolesia ze stacji są bardziej suche i w sumie nie zapewniają takiego smarowaniaGrzyby napisał(a):Mam 152KM język , cięższe auto język i nauczyłem się tym jeździć usmiech To nie benzyniak, 2,5tys. obrotów aż naddto wystarczy do zmiany biegu na wyższy usmiech
Poza tym – na paliwach typu Ultimate/Vpower te silniki palą więcej (sprawdzone) – lej zwykły ON
Mish napisał(a):Czy problem może być związany po prostu z zapowietrzeniem układu, a co za tym idzie – brakiem konieczności wymiany części?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6