Wczoraj w paczkomacie czekała na mnie przesyłka, nowiutki wahacz Febi,

- wahacz Febi
dziś z rana co by nic nie zaskoczyło zabrałem się za wymianę,
Z rozpoczęciem nakierował i pomógł poradnik wymiany gum drążka stabilizatora. :
viewtopic.php?f=412&t=154827po zdjęciu osłony i poluzowaniu śrub wahacza, następnie przeszedłem do śrub sanek. niestety każda stawiała opór (raczej nie ruszane od nowości), bez pomocy metrowej rury i WD40 nie udało by się,
sanek nie ściągałem, jedynie odkręcenie śrub 17 z tyłu, przód poluzowany, i tył również poluzowany na nakrętkach z poduszek, na tyle by była możliwość wyciągnięcia śruby z wahacza.
Nie było potrzeby odkręcać uchwytów przewodów, jak i maglownicy, potrzebne było jedynie odkręcenie łapy skrzyni.
Sworzeń też się udało w miarę łatwo wybić, oparty na lewarku pod masą auta wyszedł, co prawda z tuleją, lecz i tu obyło się bez cięcia, po demontażu wahacza w imadle nie było z nią problemu, pomógł wybijak widełkowy

- ściągacz widełkowy
składanie w odwrotnej kolejności, już bez niespodzianek, krótka jazda testowa i wszystko gra, całość jakiś 4h z przerwami, dzięki za pomoc zobaczymy jak firma Febi się spisze, w najbliższym czasie zrobię jeszcze geometrię całości,
Jeszcze pytanie na koniec : na starym wahaczu było jedyne oznaczenie SH-R 09/09 czy to był oryginalny wahacz z pierwszego montażu?