Wymiana płynu chłodniczego – instr. str.4
Ok, a czy jeżeli nie wiem jaki miałem płyn albo nie daj Boże była to woda i teraz chce wlać koncentrat – obędzie się bez spuszczania z bloku?
- Od: 18 kwi 2017, 20:09
- Auto: Mazda 6 2003, Kombii
A w RF5C to nie ma czasem śruby w bloku do spuszczania płynu?
Jak chcesz wymienić bez spuszczania z bloku, to nie wlewaj żadnego koncentratu, tylko gotowy płyn. Najlepiej Prestone, albo jakiś inny zielony mieszalny z innymi płynami. Potrzebne Ci będzie 5 litrów, 4 litry zostaną w silniku, nagrzewnicy i webasto.
Jak chcesz wymienić bez spuszczania z bloku, to nie wlewaj żadnego koncentratu, tylko gotowy płyn. Najlepiej Prestone, albo jakiś inny zielony mieszalny z innymi płynami. Potrzebne Ci będzie 5 litrów, 4 litry zostaną w silniku, nagrzewnicy i webasto.
A czy pompa wody wymiesza cały płyn z bloku z tym z chłodnicy?
Nie mam Webasto. Mam silnik 1.8 i najniższe wyposażenie
Nie mam Webasto. Mam silnik 1.8 i najniższe wyposażenie
- Od: 18 kwi 2017, 20:09
- Auto: Mazda 6 2003, Kombii
Ponoć jest jakaś specjalna procedura uzupełniania płyny=u w chłodnicy w Mazdeczce MX-6 KL? Ktoś coś wie? Ponoć żeby usunąć całe powietrze jakieś hokus pokus trzeba robić. Miałem walnięty korek od chłodnicy i trochę płynu spierniczyło. I teraz sam nie jestem pewien czy to był walnięty korek czy może ten plastik/króciec na którym jest ten korek mocowany.