Maciej Loret napisał(a):Chyba raczej 16x6 1/2J ET55 lub 16x6J ET50 ?
Tak. Mała cyfrówka
Faktycznie Alcar ma ze 3 felgi pasujące i jeszcze znalazłem ze 2 innych producentów ale niestety są mało atrakcyjne. Bida na rynku
www.mazdaspeed.pl
Maciej Loret napisał(a):Chyba raczej 16x6 1/2J ET55 lub 16x6J ET50 ?
Chyba źle wybrałeś. Wybierz Mazda 6 GH i jakiś silnik, a felg masz mnóóóóóóóstwo – od 16 do 20". Potem sobie wrzuć filtr. Samych 16" mi wynalazł 14 typów więc coś zmaściłeś bankowoArdjan napisał(a):Faktycznie Alcar ma ze 3 felgi pasujące i jeszcze znalazłem ze 2 innych producentów ale niestety są mało atrakcyjne. Bida na rynku usmiech
Ardjan napisał(a):Faktycznie Alcar ma ze 3 felgi pasujące i jeszcze znalazłem ze 2 innych producentów ale niestety są mało atrakcyjne. Bida na rynku
domin1979 napisał(a):Chyba źle wybrałeś. Wybierz Mazda 6 GH i jakiś silnik, a felg masz mnóóóóóóóstwo – od 16 do 20". Potem sobie wrzuć filtr. Samych 16" mi wynalazł 14 typów więc coś zmaściłeś bankowo
Maciej Loret napisał(a):Zgadza się. Dopytaj innych użytkowników, zadzwoń do ASO... Podejrzewam, że powinne wejść felgi 7", a wtedy wybór mocno się poszerzy...
Ardjan napisał(a):Najgorsze jest to że większość konfiguratorów na stronach sklepów internetowych po wyborze marki pojazdu określa tylko rozstaw śrub. Nijak się to ma do ET. Tak też jest w przypadku Alcaru.
Ardjan napisał(a):Oczywiście że 7" pasuą – takie nawet mam na lato ale parametr ET w tym przypadku jest 60 a takowych felg też znaleźć nie mogę.
Maciej Loret napisał(a):Kliknij po prawej w "Informacje techniczne"... oczko
Nawet moment dokręcania jest podany...
Maciej Loret napisał(a):Może popatrz na Alutec:
Model Plix – 16x6J ET50 – mnie się nie specjalnie podobają...
Model Cult 16x7J ET45 – nawet ładne
Model Helix 16x7J ET45 – takie sobie
Model Blade 16x7J ET45 – nawet nawet
Ardjan napisał(a):Maciej Loret napisał(a):Kliknij po prawej w "Informacje techniczne"... oczko
Nawet moment dokręcania jest podany...
No klikałem już, klikałem. I co z tego? Jak wybierasz w konfiguratorach Mazde 6 to wywala Ci felgi 7" ET40 a takie nie są dobre.
Ardjan napisał(a):Może niejasno się wyrażam. Felgi o szerokości 7J muszą mieć ET minimum 55
Ale w konfiguratorze patrzyłem na 6.5", a nie 7", może wtedy ET 45 pasuje? Akurat ten centymetr różnicy.Ardjan napisał(a):Kupiłem ET 40, teraz widzę że alcar ma jeszcze ET 48, ale moim zdaniem to i tak za mało. W salonie mazdy powiedzieli ze dla 7" minimalna wartość ET to 55 i z tym się zgodzę.
Globy napisał(a):195 na 6-calowe koła wchodzi bez problemu, ale 6,5 nie wiem – niech lepiej ktoś potwierdzi. Powodzenia
japoniec napisał(a):zakupilem felgi 6,5x16" ET 46 – jakie szerokie opony do tego wziasc ?
Maciej Loret napisał(a):Wg Romana (post z 24.11) ET pasują również felgi 16" o ET50. Skąd Ty bierzesz ET55?
Ardjan napisał(a):Właśnie miałem okazję przymierzyć ENZO H 6,5x16" ET 45 i są na styk. Pewnie je zakupie ale wolałbym jednak mieć et 50 lub 55.
Ardjan napisał(a):Właśnie miałem okazję przymierzyć ENZO H 6,5x16" ET 45 i są na styk. Pewnie je zakupie ale wolałbym jednak mieć et 50 lub 55.
.
Ardjan napisał(a):Możesz napisać jaki model felg wybrałeś?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6