Klocki hamulcowe – dobór/pytania
Witam.Czy klocki z czasem tracą właściwości.6 w kombi słabo mi hamuje,pedał twardy czyli nie zapowietrzony,a klocki sa w połowie zjechane.Przy hamowaniu troche nurkuje,a może korektor hamowania.Jeśli to klocki to chce kupić na tył Ferodo FDB1721 a przód Brembo P49032 chyba będą OK.
- Od: 5 sie 2009, 19:26
- Auto: Mazda 6 .89kw. 2002r.
Mazda 6 GH 95kW
2011r.
gangi napisał(a):Witam.Czy klocki z czasem tracą właściwości.6 w kombi słabo mi hamuje,pedał twardy czyli nie zapowietrzony,a klocki sa w połowie zjechane.Przy hamowaniu troche nurkuje,a może korektor hamowania.Jeśli to klocki to chce kupić na tył Ferodo FDB1721 a przód Brembo P49032 chyba będą OK.
A może zaciski ciężko chodzą. trzeba by rozebrać wyczyścić i złożyć
- Od: 12 maja 2007, 16:30
- Auto: Mazda 6 sport kombi 2.0 141KM
Zaciski chyba OK .Po kilku hamowaniach tarcze są gorące,a na podnosniku nic nie stawiają oporu na luzie.Auto mam dopiero 2 mieśiąc.Dzis zamówiłem te klocki a jutro wymiana.Mam nodzieje że będzie OK bo nie chce nikomu wjechać w tyłek.
- Od: 5 sie 2009, 19:26
- Auto: Mazda 6 .89kw. 2002r.
Mazda 6 GH 95kW
2011r.
Witam. ja w swojej mazdzie tez musze klocki wymienic bo charuja przy hamowaniu ale najpierw rozkrece i zobacze co i jak. a jesli to klocki to jaka firma??
1- KASHIYAMA Japan
2-trw
3-FERODO PREMIER FDB1721
jaka firme sposrod tych wybrac?? nie patrzac pod wzgledem cenowym tylko uzytecznym??chyba ze macie cos innego?
prosze o szybka odp bo bede je musial zamowic a jestem zagranica.
1- KASHIYAMA Japan
2-trw
3-FERODO PREMIER FDB1721
jaka firme sposrod tych wybrac?? nie patrzac pod wzgledem cenowym tylko uzytecznym??chyba ze macie cos innego?
- Od: 21 kwi 2011, 21:46
- Auto: Mazda 6 2.0 TD 121 KM
Przesmo napisał(a):Witam. ja w swojej mazdzie tez musze klocki wymienic bo charuja przy hamowaniu ale najpierw rozkrece i zobacze co i jak. a jesli to klocki to jaka firma??
1- KASHIYAMA Japan
2-trw
3-FERODO PREMIER FDB1721
Kashiyama lubią piszczeć. Ja polecam TRW
bieski napisał(a):Ja w sobote wymieniałem klocki z tyłu i odrazu przeczysciłem zacisk. Tarcze już się tak nie grzeją.
A co z wymianą z przodu klocków w Mazda6 Diesel 2004r, jest tam jakiś myk dziwny przy wymianie ? Chcę w sobotę wymienić klocki z przodu, jeszcze nie wymieniałem sam, wcześniej tylko w N. Almera 96r. (szacunek dla tych aut)
Fotografia, obiektywy – Stare obiektywy
- Od: 24 sie 2009, 17:49
- Auto: Mazda 6 GH 2.2D 163KM r2011 Kombi
Nic nie masz nadzwyczajnego tylko pamietaj ze tloczek sie wkreca a nie wbija 
Sprzedam felgi 17'' nowe z m3////felgi 17'' z oponami czarny polysk////lapmy tyl m6 polift ///fotele m6 polift /// PW
- Od: 8 sty 2009, 15:38
- Auto: MOJA PIEKNA I BESTIA
jezeli kolega post wyzej pyta o przod to ty Trec Londyn wprowadzasz go w blad,przod sie wciska a tyl wkreca.niema tam zadnych mykow,wszystko ma byc dokladnie sprawdzone,przeczyszczone,nasmarowane i dobrze zlozone i ma hulac.robilem dwa miesiace temu przod i tyl hebleTrec_Londyn napisał(a):Nic nie masz nadzwyczajnego tylko pamietaj ze tloczek sie wkreca a nie wbija

- Od: 14 lut 2010, 17:35
- Auto: M6 Hatchback MZR-CD 136HP 2005r.
eszo67 napisał(a):przod sie wciska a tyl wkreca.niema tam zadnych mykow,wszystko ma byc dokladnie sprawdzone,przeczyszczone,nasmarowane i dobrze zlozone i ma hulac.robilem dwa miesiace temu przod i tyl heblepozd.eszo
popieram
ja w swojej Madzi mam takie klocki hamulcowe TRW i wszystko jest z nimi OK, hamuja bardzo ladnie 
- Od: 21 sty 2011, 17:27
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 DI 2005 r.
Ja 2 tygodnie temu zalozylem nowe klocki TRW-LUCAS .Komplet w intercarsie z rabatem od mechanika 285zl za przod i tyl. Wzialem te bo takie mi polecali w drugiej kolejnosci textary, natomiast odradzali kashiyame.Ciekaw jestem ile wytrzymaja ?. bo oryginaly przejechaly 117tys km i przod byl w 1/3 dobry tyl juz gorzej.
- Od: 3 lip 2008, 22:22
- Auto: M6 L3 2005
GrabaOP napisał(a):Ja 2 tygodnie temu zalozylem nowe klocki TRW-LUCAS .Komplet w intercarsie z rabatem od mechanika 285zl za przod i tyl. Wzialem te bo takie mi polecali w drugiej kolejnosci textary, natomiast odradzali kashiyame.Ciekaw jestem ile wytrzymaja ?. bo oryginaly przejechaly 117tys km i przod byl w 1/3 dobry tyl juz gorzej.
Tył zjechany, a przód dobry
Jesteś pewnien, że przód fabryczny
Hubix napisał(a):Ja u siebie wymieniałem z tyłu.
Dałem coś koło 120zł za Lucas – TRW.
Klocki piszczą
Zacisk wyczyściłeś (prowadzenia i tłoczek)
Tarcze mają "fałdy" lub ranty na obwodzie
Klocki weszły lekko, a włąściwie to wskoczyły same przy wkładaniu?????????
zetek napisał(a):Hubix napisał(a):Ja u siebie wymieniałem z tyłu.
Dałem coś koło 120zł za Lucas – TRW.
Klocki piszczą
Zacisk wyczyściłeś (prowadzenia i tłoczek)?????????????
Tarcze mają "fałdy" lub ranty na obwodzie?????????
Klocki weszły lekko, a włąściwie to wskoczyły same przy wkładaniu?????????
Przyznaję się:
Zacisku i tloczków nie wyczyściłem, klocki weszły źle. Trzeba było się nieźle nakombinować żeby weszły (kombinowałem z tą blaszką co jest na klocku, szlifowałem itp.)
Niedawno zmieniałem przód na Brembo klocki i tarcze, 120 Euro komplet. Po ułożeniu sie hamują jak oryginały, nie piszczą, nie pylą. Oryginały wytrzymały -tarcze ok 100tyś km, klocki 2 komplety po ok 50tyś km.
- Od: 10 lut 2010, 03:42
- Auto: Mazda 6 1.8 TS 2003 hatch