Pozdrawiam
regeneracja zawieszenia?
Strona 1 z 1
Witam, posiadam Mazdę 6. Na przeglądzie powiedzieli mi, że tylne jak i przednie zawieszenie jest do wymiany, stąd moje pytanie: ile wyniesie koszt wymiany? i drugie pytanie: czy jest możliwość, by poddać zawieszenie regeneracji ?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
tur89
Zawieszenie to dość ogólnikowo powiedziane... Chyba nie może być zajechane tak że do wymiany masz wszystko zaczynając od amortyzatorów przez wahacze i kończąc na jakiś gumkach i innych duperelach...Sprecyzuj co dokładnie masz do naprawy. A zrobić da się wszystko, zależy to jedynie od grubości Twojego portwela 
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Od: 1 wrz 2014, 09:34
- Auto: Mazda 6 GY 2003
2.0 141KM LF
Tutaj jestem
Chodzi mi konkretnie z przodu o dolne i górne wahacze, a z tyłu całość poza amortyzatorami.
-
tur89
pozwole sobie podpiac sie tutaj.
Bylem na wymianie oleju i przy okazji zrobili mi maly przegladzik w serwisie mazdy. No i wyszlo ze maja jakies zastrzezaenia do zawieszenia. Mieszkam w uk ale moj angielski nie pozwala na dokladne rozszyfrowanie o co chodzi, bo nie ogarniam wszystkich czesci nawet po polsku dlatego. Dlatego wkleje co mi dostalem na karcie : Both front lower suspension arm gaitors split on o/s/f
Front lower suspension arm gaitor split on n/s/f
Ja z tego rozumiem, ze chodzi o oba przednie wahacze? ale nie wiem dokladnie o co kaman. Moze znajdzie sie ktos kto pomoze mi to lepiej rozszyfrowac, bede dzwieczny bardzo ;–)
Bylem na wymianie oleju i przy okazji zrobili mi maly przegladzik w serwisie mazdy. No i wyszlo ze maja jakies zastrzezaenia do zawieszenia. Mieszkam w uk ale moj angielski nie pozwala na dokladne rozszyfrowanie o co chodzi, bo nie ogarniam wszystkich czesci nawet po polsku dlatego. Dlatego wkleje co mi dostalem na karcie : Both front lower suspension arm gaitors split on o/s/f
Ja z tego rozumiem, ze chodzi o oba przednie wahacze? ale nie wiem dokladnie o co kaman. Moze znajdzie sie ktos kto pomoze mi to lepiej rozszyfrowac, bede dzwieczny bardzo ;–)
- Od: 26 cze 2014, 14:01
- Auto: Mazda 6 (GG) 1.8, benzynka
mmichal, uszkodzone najprawdopodobniej masz:
gumowe osłony obu sworzni wahaczy dolnych po stronie kierowcy
to samo, ale na sworzniu jednego z wahczy dolnych (nie wiem którym), po stronie pasażera
w wahaczu dolnym przednim można wymienić sam sworzeń, w wahaczu dolnym tylny – nie jestem pewien.
Both front lower suspension arm gaitors split on o/s/f
gumowe osłony obu sworzni wahaczy dolnych po stronie kierowcy
to samo, ale na sworzniu jednego z wahczy dolnych (nie wiem którym), po stronie pasażera
w wahaczu dolnym przednim można wymienić sam sworzeń, w wahaczu dolnym tylny – nie jestem pewien.
- Od: 9 lis 2014, 19:15
- Auto: Mazda 6 GY
2.0 LF-DE 108kW/147KM
2005r (FL)
Strona 1 z 1