Dziwne dźwięki/hałas przy skręcaniu
Strona 1 z 1
Witam , tak jak w temacie. Dzisiaj pierwszy raz usłyszałem przy skręcie w obojętnie którą stronę, dźwięk jakby ocierającej się o siebie gumy. Na początku myślałem, że mam coś pod kołami ale jadąc dalej i przy większej prędkości dalej słyszę to. Tydzień temu przeglądałem całe zawieszenie i nic nie wskazywało na jakiekolwiek zużycia itp. Pompa pracuje bez zarzutów i kierownicą kręci się swobodnie. Czy ktoś miał podobną przypadłość? Z góry dzięki za pomoc.
-
makopako
Hej, ja mam może ten sam problem, zawieszenie wymienione lekko ponad rok temu, lecz autko cały czas jeździ po prostych drogach Holandii i niedawno zaczęło skrzypieć prawe przednie koło lecz nie ma luzów ani stuków po prostu któryś z wahaczy ma za mało smaru- tak mi się wydaje, lecz ja nie wiem który
odgłos mam jak ostre i głośne piszczenie starych zawiasów i nie ciągle lecz przy skoku koła.
Dzień dobry . Mam problem po wymianie tarcz i klocków Bosch przód . Natomiast po przejechaniu kilku kilkunastu kilometrów przy skręcaniu w lewo jest słyszalny dziwny dzwiek (piszczenie jakby się klocki kończyły ) ale tylko przy 15-20 km / h .Osłony tarcz sprawdzane nic nie trze klocki i tarcze wyjmowane po dwa razy i sprawdzane . Nie mam już pomysłów gdzie szukać dziwnego dzwięku .Płyn w wspomaganiu jest . Nie mam żadnych luzów sprawdzane .Prosze o pomoc .
-
chrzanol
Mam podobnie, prawdopodobnie to skrzypienie jest ze sworznia któregoś z dolnych wahaczy w przednim zawieszeniu (dolny tylny być może). Nie orientujecie się, czy sam sworzeń można wymienić przy dolnych wahaczach, czy trzeba całe?
Witam,
Ostatnie kilka tygodni Żona jeździła samochodem i nic nie zauważyłem. Dziś po próbnej przejażdżce (jestem po zerwaniu więzadeł w kolanie) usłyszałem trzeszczenie w przednim kole (chyba lewe) przy większym skręcaniu i dodawaniu gazu. Puki nie daje gazu nie zauważyłem. Aczkolwiek to była krótka przejażdżka. Możecie coś podpowiedzieć?
Pozdrawiam,
Ostatnie kilka tygodni Żona jeździła samochodem i nic nie zauważyłem. Dziś po próbnej przejażdżce (jestem po zerwaniu więzadeł w kolanie) usłyszałem trzeszczenie w przednim kole (chyba lewe) przy większym skręcaniu i dodawaniu gazu. Puki nie daje gazu nie zauważyłem. Aczkolwiek to była krótka przejażdżka. Możecie coś podpowiedzieć?
Pozdrawiam,
Pewnie przegub zewnetrzny do wymiany
Wysłane z mojego GT-N8010 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego GT-N8010 przy użyciu Tapatalka
- Od: 25 lip 2013, 21:08
- Auto: Jest: Mazda6 GL'17
Była: MAZDA6 GH '08 Była: MAZDA 323F SPORT '03
Co do temperatury,to jak wyjeżdżaliśmy z parkingu przy -16 ,na prostych nic nie było słychać ale jak zaczęłam skręcać to odgłos prawego koła był taki jak " trzymając hamulec abs działa " ,zaraz czarne myśli co to, co sie okazało śnieg i lód .
Dopisano niedziela, 26 stycznia 2014, 15:01:
Najpierw sie upewnij ,że to one.
Dopisano niedziela, 26 stycznia 2014, 15:01:
Shaarky napisał(a):A orientuje się ktoś o koszt takiej wymiany?
Najpierw sie upewnij ,że to one.
Proste są dla szybkich samochodów,zakręty dla szybkich kierowców. CMc.
Strona 1 z 1