nierównomierne zużycie opon
Strona 1 z 1
Panowie mam problem.Zauważyłem,że lewą oponę bierze mi wewnątrz i lekko zewnątrz.Prawa wygląda dobrze.Byłem dzisiaj na sprawdzeniu zbieżności i wyszło,że jest niby ok.W zawieszeniu raczej luzów nie mam.Zauważyłem też dziwne zjawisko tzn. jak skręcam ostro jadąc powoli słyszę nieraz jakiś zgrzyt.Wydaje mi się,że dochodzi ze wspomagania albo przekładni,ale czy to miałoby jakiś wpływ na ścieranie opony?Oto wykres z geometrii
- Od: 11 lut 2011, 23:15
- Auto: M6 GH 2010 2.2D 163km
Ciśnienie w kole w normie? Co to znaczy ''w zawieszeniu raczej luzów nie ma'' To są czy nie ma? Czy przed ustawieniem zbieżności nie sprawdzili Ci zawieszenia?
Pytałeś dlaczego nie ustawili prawego tylnego koła?
Pytałeś dlaczego nie ustawili prawego tylnego koła?
Ostatnio edytowano 28 sie 2013, 10:23 przez dobrzyn22, łącznie edytowano 1 raz
Powód: nie cytujemy całego ostatniego posta
Powód: nie cytujemy całego ostatniego posta
Dzisiaj zdjąłem koła i zauważyłem,że prawa końcówka drążka kierowniczego ma uszkodzoną osłonę gumową i jakoś lżej kręci się nią na boki niż lewą.Dodatkowo sworzeń górnego prawego wahacza też ma uszkodzoną gumę.Czy to miałoby jakiś związek z moim problemem?
- Od: 11 lut 2011, 23:15
- Auto: M6 GH 2010 2.2D 163km
waltanick napisał(a):Dzisiaj zdjąłem koła i zauważyłem,że prawa końcówka drążka kierowniczego ma uszkodzoną osłonę gumową i jakoś lżej kręci się nią na boki niż lewą.Dodatkowo sworzeń górnego prawego wahacza też ma uszkodzoną gumę.Czy to miałoby jakiś związek z moim problemem?
Jeśli nie ma luzu to nie, ale jeśli gumy są rozwalone to niedługo ten luz będzie.
Tuleje wahacza obstawiam.... ręką luzu nie wyczujesz a w czasie jazdy koło lata przód-tył. Jedź na stacje na szarpaki........... Dokładnie sprawdź tuleje wahaczy, sworznie i mocowania amortyzatora
ROTARY ENGINE VEHICLES SERVICE
OBSŁUGA I NAPRAWA POJAZDÓW Z SILNIKIEM ROTACYJNYM
Uczciwe diagnozy i rzetelne naprawy, pomoc w zakupie
KONTAKT 508-279-238 tomek@rotaryengines.pl
http://rotaryengines.pl/
OBSŁUGA I NAPRAWA POJAZDÓW Z SILNIKIEM ROTACYJNYM
Uczciwe diagnozy i rzetelne naprawy, pomoc w zakupie
KONTAKT 508-279-238 tomek@rotaryengines.pl
http://rotaryengines.pl/
Strona 1 z 1