Witam
Chciałbym się poradzić widzę że sporo osób zna się na rzeczy mianowicie posiadam Mazdę 6 z 2004 roku diesla auto podczas jazdy traci moc nie reaguje na pedał gazu utrzymuję prędkość lecz nie przyśpiesza jest na tyle wolny że podczas ruszania z np. sygnalizacji pieszy ma sporą przewagę po wyłączeniu silnika i uruchomieniu auto jedzie dalej normalnie do czasu ewentualnego powtórzenia się problemu miałem takie odczucie że dzieje się to przy włączonej klimatyzacji i dzisiaj po podpięciu pod komputer pokazało mi błąd P2136 z opisem Obwód czujnika/przełącznika położenia przepustnicy/pedału korelacja napięcia A/C widziałem że ktoś miał problem podobny i pomogła naprawa czujnika położenia pedału przyspieszenia dlatego chciałbym się dowiedzieć czy takie objawy mogą być spowodowane owym czujnikiem i ewentualne porady cóż mógłbym uczynić by by jadącym za mną i mnie samemu żyło się lepiej
Kontrolka silnika błąd P2136
Strona 1 z 1
seba1977 napisał(a):No i problem rozwiązany na allegro kupiłem za 80 zł cały pedał gazu z czujnikami przełożenie w garażu przy mrozie -10 trwało jakieś 35 min teraz mazda śmiga aż miło kontrolki się już nie zapalają .
Widziałem ową odpowiedź przeglądałem forum przed założeniem tematu jednak po korespondencji z autorem postu stwierdziłem że problem może być lekko inny a co za tym idzie jego podłoże dlatego postanowiłem zapytać czy ktoś jeszcze miał taki problem jak ja
- Od: 21 sie 2013, 23:00
- Auto: Mazda 6 – 2004
136/2.0 CITD
Tik3r napisał(a):problem może być lekko inny a co za tym idzie jego podłoże dlatego postanowiłem zapytać czy ktoś jeszcze miał taki problem jak ja
dlatego wątku nie zamykałem, bo info na ten temat nie ma zbyt wiele na forum
Strona 1 z 1