Problem z Hamulcem Mazda 6

Skrzynia biegów, sprzęgło, osie, zawieszenie, koła, układ kierowniczy i hamulcowy.

Postprzez adrianp02 » 12 cze 2013, 20:21

Witam!!!
Z racji ze jestem tu nowy i jest to moj pierwszy post na forum w pierwszej kolejnosci chcialbym sie ze wszystkimi przywitac :) Mimo iz nie posiadam Mazdy poniewaz jestem wielkim fanem Hondy chcialem prosic was o porade zwiazana z autkiem moich rodzicow...Posiadaja oni Mazde 6 silnik 1.8 rocznik 2003,musze przyznac ze bardzo dobrze i komfortowo jezdzi mi sie tym autkiem jednak w ostatnim czasie czar prysl i jazda stala sie meczarnia za sprawa problemow z zaciskiem :/ Mianowicie tloczek sie nie cofa przez co prawa strona caly czas Hamuje :( zacisk zostal wymieniony lecz problem niestety nie ustapil...pomyslalem ze to moze wina gumowego wezyka jednak i jego wymiana nic nie pomogla :( moze ktos mi doradzic co to jeszcze moze byc??wina pompy hamulcowej czy co...???
Z Gory Dziekuje za Odpowiedz i Pozdrawiam
adrianp02

Postprzez Leoo » 16 cze 2013, 17:21

adrianp02 napisał(a):Mianowicie tloczek sie nie cofa przez co prawa strona caly czas Hamuje zacisk zostal wymieniony lecz problem niestety nie ustapil...

Problem dotyczy przedniego czy tylnego hamulca?
Częstą przyczyną niesprawności jest skorodowana i zatarta prowadnica, bądź zablokowany mechanizm hamulca ręcznego.
Forumowicz

Od: 4 mar 2013, 23:05
Auto: M6 GY MZR-CD 136KM '03