Brak biegów – lewarek porusza się luźno, bez kontaktu z przekładnią
Strona 1 z 1
dziś po wyjechaniu z parkingu moją 6 kombi, zablokowała się skrzynia na wstecznym, lewarek porusza się dość lużno , ale nie mogę wyjąć wstecznego , ani wrzucić żadnego innego biegu , czy ktoś zna przyczynę zdarzenia , pomocy!!!
- Od: 18 sty 2009, 14:14
- Auto: mazda 6 2005 2.0TD16v GY
mario345 napisał(a):dziś po wyjechaniu z parkingu moją 6 kombi, zablokowała się skrzynia na wstecznym, lewarek porusza się dość lużno , ale nie mogę wyjąć wstecznego , ani wrzucić żadnego innego biegu , czy ktoś zna przyczynę zdarzenia , pomocy!!!
to raczej dolegliwosc skrzyni biegow
bo sterwonie jest tam na linkach,
ale sprawdz, pod akumulatorem, czy nie wyskoczyly one z prowadzen..itp.
jesli nie: to jest to powazniejsza naprawa
powodz.
E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
....lub zdemontuj tunel srodkowy – tam tez moze byc problem.Enduro napisał(a):sprawdz, pod akumulatorem, czy nie wyskoczyly one z prowadzen
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
...a ja kiedyś (w Lancerniku) wyrwałem mocowanie linki od zmiany biegów z gumowego mocowania przy "pająku" na skrzyni biegów
To miała być "szybka dwójka"
To miała być "szybka dwójka"
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
witam. wyjechem na wstecznym a potem czarna dziura.... galka od biegów luzno lata a samochód jedzie tylko do przodu i ani biegu wyłączyc i włączyć.. jutro chyba do mechanka........
EDIT(moderator):
wątek przeniosłem tym razem w odpowiednie miejsce.
Proszę uzupełnić profil(to z prawej strony)
EDIT: rozwiązanie:plastik mocujacy linke w widelkach sie wykruszył:)
EDIT(moderator):
wątek przeniosłem tym razem w odpowiednie miejsce.
Proszę uzupełnić profil(to z prawej strony)
EDIT: rozwiązanie:plastik mocujacy linke w widelkach sie wykruszył:)
Ostatnio edytowano 18 sty 2012, 13:50 przez dobrzyn22, łącznie edytowano 2 razy
Powód: porządki
Powód: porządki
-
adasko1380
Strona 1 z 1