Witam,
Mam taki problem cos dolega mojej Madzi z zawieszeniem mechanicy stwierdzili ze to łozysko w prawym przednim kole i koszt łozyska 200zl a naprawa 200zl. Sprawa wyglada tak, ze jak podniose kolo na podnosniku i chwyce je w rece to sie rusza nie jest sztywnie umocowane. Czy cena 200zl za łozysko i 200zl za robocizne jest OK? Mi sie wydaje dosc duzo ;/
Tuleja lub łożysko prawy przód
Strona 1 z 1
faktycznie drogo... łożysko chyba bez piasty się wymienia ale żeby aż tyle kosztowało + tyle samo wymiana?? kpina jakaś...
łożysko na alledrogo
http://moto.allegro.pl/lozysko-kola-jap ... 00086.html
łożysko na alledrogo

- Od: 9 kwi 2010, 23:30
- Auto: Audi A6 C6 3.0TDI Quattro
Honda Accord 2.2 iCTDi
bardzo dużo ! ja za robociznę w Hondzie Accord- konstrukcja podobna jak w Mazdzie – rozbieranie piasty i wymiana łożyska zapłaciłem bodaj 70 zł u siebie – w drugim kole jak zaczęło mi "huczeć" w trasie do Wrocławia – wymieniałem łożyska we Wrocku u dobrego fachmana polecanego na forum Accorda bez zniżek i rabatów za 100zł ... więc cena lekko przesadzona to 200zł
- Od: 9 kwi 2010, 23:30
- Auto: Audi A6 C6 3.0TDI Quattro
Honda Accord 2.2 iCTDi
...a niedokręcenie łożyska objawem luzu – sprawdzić nie zaszkodzi bo skoro fachowcy biorą 200+200 to ewidentnie widać, że lubią naciągać – warto podjechać gdzie indziej.
Trafiłeś na drwali 
Najlepiej zamów sobie sam łożysko (tylko odpowiednie – jest temat na forum jakie jest w przed a jakie w po lifcie) i szukaj kogoś kto zrobi to za ok 100 – mój mechanik wziąłby ode mnie ok 30-40 pln za taką robotę ale to ode mnie
ale więcej jak 100 to nie powinno kosztować.
Najlepiej zamów sobie sam łożysko (tylko odpowiednie – jest temat na forum jakie jest w przed a jakie w po lifcie) i szukaj kogoś kto zrobi to za ok 100 – mój mechanik wziąłby ode mnie ok 30-40 pln za taką robotę ale to ode mnie
Witam kolegów. Podepnę się pod temat bo częściowo też chyba dotyczy łożyska przedniego koła.
Ogólnie moja Mazda ściągała delikatnie na prawo jak to w tym modelu bywa ale tylko to nic po za tym nie było słychać. Pojechałem zmienić oponki na zimowe, które zostały mi po poprzednim aucie i wiem że na pewno są dobre a tu niespodziewanka – dźwięk z przodu jakby łożysko było do wymiany... Ogólnie to słychać w przedziale od 30-45 później już nie i wcześniej też nie... Ale co ciekawsze nie ściąga już na prawo
I co tu myśleć??
Ogólnie moja Mazda ściągała delikatnie na prawo jak to w tym modelu bywa ale tylko to nic po za tym nie było słychać. Pojechałem zmienić oponki na zimowe, które zostały mi po poprzednim aucie i wiem że na pewno są dobre a tu niespodziewanka – dźwięk z przodu jakby łożysko było do wymiany... Ogólnie to słychać w przedziale od 30-45 później już nie i wcześniej też nie... Ale co ciekawsze nie ściąga już na prawo

- Od: 21 wrz 2010, 08:03
- Auto: MAZDA 6 1.8 16V 2003r.
Strona 1 z 1