Cześć
Od 2 dni mam problem z moją madzią diesel po lifcie (2006 r, 2,0, 143 kuce, 50k przebiegu)
Jadąc, czy to zaraz po odpaleniu, czy trochę dłużej co jakiś czas (30-40 sek) dochodzi mnie krócitki dzwięk "cyknięcia" podobnego jak podczas pracy kieunkowskazu (tylko oczywiście pojedynczy sygnał). Jadę jadę, jest cyknięcie, jadę jadę i tak w kółko.
Dzwięk gdzieś w okolicach wnęterza samochodu, jakby w kokpicie jakiś pzekaźnik. NIe mogę dokładnei zlokalizować ale raczej jest to dla mnie centrum kokpitu.
Macie może jakieś pomysły?
Będę wdzięczny
Dziwne "cykanie" podczas jazdy w okolicy wlotów powietrza
Strona 1 z 1
Przy wyłączonej klimatyzacji też "cyka"?

- Od: 5 gru 2003, 15:25
- Auto: Mazda6 GJ SkyActiv-G 2.5 '15 SkyPassion
CX-7 Sport EU powered by DISI-tune
Poprzednie auto:
Mazda6 GG L3 '02
No wlasnei problem w tym ze klima wogole wyłączona, narazie nie było po co używać:)
-
prezesrzgow
Prawdopodobnie szwankuje sterowanie nawiewami. Ja mam to u siebie ale nie mam czasu żeby się do tego dobrać (a już chwilę się zbieram).
jesli ma klimatyzację automatyczną i jest wyłączona to działa domyślnie w trybie eco gdy jest wybrana opcja nadmuchu na szybę i nogi,
kiedy zminisz opcję nogi i tułów to tryb eco jest wyłączony, i wtedy klima automatyczna jest wyłączona,
jest jeszcze jeden sposób wyłączenia klimy, całkowicie wyłączyć nadmuch
kiedy zminisz opcję nogi i tułów to tryb eco jest wyłączony, i wtedy klima automatyczna jest wyłączona,
jest jeszcze jeden sposób wyłączenia klimy, całkowicie wyłączyć nadmuch
- Od: 13 cze 2007, 19:16
- Auto: Mazda 6 3.0 V6 GY
Po pierwsze – dalej nie rozumiem co to ma wspólnego z opisanymi dźwiękami.
Po drugie – ZAWSZE jak jest AUTO i zmienisz cokolwiek poza temperaturą to AUTO się wyłączy.
Po trzecie – jeżdżę zawsze z klimą w trybie AUTO i nie zauważyłem żeby w trybie ECO nie było nawiewu na twarz czy nogi.
Więcej – zaraz po włączeniu zwykle AUTO ustawia nawiewy na szybę i nogi, po schłodzeniu wnętrza przełącza się sama w tryb ECO i kieruje nadmuch na wnętrze auta.
Więc?
Po drugie – ZAWSZE jak jest AUTO i zmienisz cokolwiek poza temperaturą to AUTO się wyłączy.
Po trzecie – jeżdżę zawsze z klimą w trybie AUTO i nie zauważyłem żeby w trybie ECO nie było nawiewu na twarz czy nogi.
Więcej – zaraz po włączeniu zwykle AUTO ustawia nawiewy na szybę i nogi, po schłodzeniu wnętrza przełącza się sama w tryb ECO i kieruje nadmuch na wnętrze auta.
Więc?
GILB napisał(a):Więc? – zrób sobie doświadczenie i wyłącz radio żeby dobrze słyszeć jak wiatraki się załączają
podczas nawiewu na szybę – jest eco
inne kombinacje – nie ma eco
ten temat już był poruszany w innych wątkach
No chyba raczej nie za bardzo. Eco nie jest związane z kierunkiem nadmuchu tylko z temperaturą nie pamiętam dokładnie czego.

- Od: 24 lip 2009, 07:58
- Auto: Mazda 6 2.0 CITD 121KM+AMH BOX
GILB napisał(a):podczas nawiewu na szybę – jest eco
inne kombinacje – nie ma eco
Guzik prawda, oczywiście że nie. Poczytaj instrukcję kiedy działa tryb ECO.
Temat jest o cykaniu/klepaniu – i u mnie jest słyszalny również BEZ włączonej klimy.
Zdecydowanie obstawiam sterowanie nadmuchem a nie tryby pracy klimy ...
Strona 1 z 1