Przymierzam się właśnie do wymiany sprzęgła w Mazda 6 GG 2003 2.0 benzyna, zakupiłem już kompletne sprzęgło i udałem się do mechanika obgadać sytuację, powiedział mi że BARDZO DOBRZE byłoby również wymienić koło zamachowe.
Mieszkam w UK i jakoś nie mam za bardzo zaufania do tutejszych mechaników.
Dlatego chciałbym się dowiedzieć czy wymiana koła zamachowego przy wymianie sprzęgła jest konieczna, na co powinienem jeszcze zwrócić uwagę przy wymienianiu?
Czy ktoś z forumowiczów wymieniał sprzęgło w "benzynie" razem z kołem zamachowym?
Wymiana sprzęgła. Wymienić także koło zamachowe?
Strona 1 z 1
Nie ma sensu, koło zamachowe powinno służyć ci do końca, to niej dwumas jak w dieslu.
- Od: 20 sty 2010, 12:19
- Auto: HYUNDAI Santa Fe II 2.7 189KM AWD
M6 Sport Kombi Exclusive 2.0 CiTD 121KM (była)
M3 BK 1.6 104KM (była)
323 BG 1.6 (była)
Służbowo: Ford Focus 1.8 TDCI 115KM 2010 był :) Kia Ceed 1.6 CRDi 110kM 2015 jest :)))
witam serdecznie
jeżeli kończy sie sprzęgło to w dieslu 2.0 to należy również wymienić dwumas????
zamierzam sie zabrać do wymiany, no dwumasowe koło zamachowe nie jest aż takie tanie. teraz zastanawiam sie czy kupić to cholernie drogie koło zamachowe...
??
jeżeli kończy sie sprzęgło to w dieslu 2.0 to należy również wymienić dwumas????
zamierzam sie zabrać do wymiany, no dwumasowe koło zamachowe nie jest aż takie tanie. teraz zastanawiam sie czy kupić to cholernie drogie koło zamachowe...
- Od: 13 kwi 2010, 22:36
- Auto: mazda6 2.0 diesel 136 KM 2005 kombi
Strona 1 z 1