Witam, kupilem mazde 6 2006, 47 tys mil, 2.0 benzyna.
Auto kupilem z komisu (mam gwarancje i takie tam). Wydawalo by sie ze auto jest idealne, ale po dluzszej jezdzie ok 100km zauwazylem (nie ja a raczej moj brat) ze auto ma jakies dziwne wibracje podczas jazdy. Wibracje czuc tylko gdy siedzi sie na tylnej kanapie, na kierownicy podczas jazdy nic nie czuc (ani przy ruszaniu ani przy hamowaniu). Tak jak by kolo bylo nie dokrecone albo cos innego (trudno to opisac). Czy moze to byc wina zle wywazonych kol lub braku zbieznosci?
Spotkal sie juz ktos z czyms takim??
Wszystko inne dziala i jezdzi super. Ale denerwuja mnie te wibracje :/
Wibracja tylnej osi – co to moze byc??
Strona 1 z 1
w1lko napisał(a):Witam, kupilem mazde 6 2006, 47 tys mil, 2.0 benzyna.
Auto kupilem z komisu (mam gwarancje i takie tam). Wydawalo by sie ze auto jest idealne, ale po dluzszej jezdzie ok 100km zauwazylem (nie ja a raczej moj brat) ze auto ma jakies dziwne wibracje podczas jazdy. Wibracje czuc tylko gdy siedzi sie na tylnej kanapie, na kierownicy podczas jazdy nic nie czuc (ani przy ruszaniu ani przy hamowaniu). Tak jak by kolo bylo nie dokrecone albo cos innego (trudno to opisac). Czy moze to byc wina zle wywazonych kol lub braku zbieznosci?
Spotkal sie juz ktos z czyms takim??
Wszystko inne dziala i jezdzi super. Ale denerwuja mnie te wibracje :/
Jak slyszysz przy tym delikatne "ufo" to stawiam na wyzabkowane opony. Ja tak mialem, z przodu drgan nie bylo czuc, ale drobniaki w podlokietniku juz delikatnie obijaly sie o siebie.
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Dokładnie tak. Najpierw sprawdź wyważenie i opony czy nie są "wyząbkowane". Jak będą to przydałoby się ustawić zbieżność, bo niektórym się wydaje, że ustawia ją się raz do końca życia 
Trade-LUX – Pewne i bezwypadkowe samochody w Polsce – z nami to możliwe.
Samochody do sprzedaży dostępne już Polsce
Samochody do sprzedaży dostępne już Polsce
A co ?Riki napisał(a):w GG za takie objawy odpowiada co innego.
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Riki napisał(a):niekoniecznie... w GG za takie objawy odpowiada co innego.
U mnie te pojawiały się wibracje na tylniej osi. Pomogła wczorajsza wymiana opon bo felgi mocno biły. Sprawdź najpierw wyważenie bo to najprostsza rzecz jaka mozna na początku zrobić
- Od: 24 lip 2009, 07:58
- Auto: Mazda 6 2.0 CITD 121KM+AMH BOX
Strona 1 z 1