Witam. Mój ojciec ma zagwozdkę ze swoją Mańką 6 :
Rozgrzany samochód – czy to jazdą, czy słońcem za chiny nie chce odpalić.
Pomaga wentylowanie, opuszczanie szyb, podnoszenie maski – czyli generalnie schładzanie – a i to nie zawsze. Na szczęście Mazda jest jeszcze na gwarancji, na nieszczęście od tygodnia stoi w ASO, usterka została potwierdzona ale nie znaleziono przyczyny. Walą w mańkę testami komputerowymi a póki co błędy nie wyskakują. Może to nie elektronika tylko jakaś prozaiczne mechanika ? Faflun w filtrze itp...
Czy ktoś z szanownych forumowiczów spotkał się z takim zjawiskiem ? Gdzie szukać ? Filtry ? Przewody ? Zła masa ? Lewe powietrze ?
Pomóżcie mojemu staremu, bo onże będzie z bezgraniczną ufnościa czekał na fachowe i konstruktywne rozwiązanie problemu przez ASO do emerytury....
P.S. Pozwoliłem sobie napisać na forum, bo padre wspomniał że 3 razy zdołał wyjeździć bak prawie do zera, a ASO ponoć nawet filtra paliwa nie sprawdziło.... bo komputer nie wykazał...
Czekam na sugestie. Wszelkie.
Sir Castic
Nagrzana Mazda nie odpala
Strona 1 z 1
Znam sytuację, w której po nagrzaniu wnętrza coś się kopało w obwodzie immobilisera i nie czytał kodu z kluczyka – ale wtedy migała lampka immobilisera (i nie była to Mazda).
2B || !(2B) ? by mcbeth

- Od: 12 lut 2007, 14:29
- Auto: M6 GG1 MZR-CD 143KM '07 Active+ / Legacy 2.0R 165KM AT S-AWD '07
Strona 1 z 1