Szarpie przy przyspieszaniu
Strona 1 z 1
Od bardzo niedawna jestem posiadaczem Mazdy 6 2.0 benzyna 2003 r. i zauważyłem następujący problem w moim samochodzie. W momencie przyspieszania samochód szarpie, jakby coś przerywało. Na początku myślałem, że to wina sprzęgła lub brak moich umiejętności (do tej pory jeździłem automatem), jednakże auto szarpie również przy przyśpieszaniu już po ruszeniu z miejsca. Czy ktoś z was wie może co to może być?
- Od: 22 lip 2009, 12:19
- Auto: M6 kombi 2003 2.O benzyna
magicadm napisał(a):Co może?
– brudne paliwo
Najprawdopodobniej
-
Szalotka
gromaciek napisał(a):magicadm napisał(a):Co może?
– brudne paliwo
NajprawdopodobniejMialem tak kilka razy. Daj mu mocno w deche i przeciagnij biegi. Powinno przepalic brudy i jak wyjezdzisz paliwo zatankuj gdzie indziej. Powinno byc dobrze
Pozdro.
Watpliwe, u mnie to samo, a paliwo nic nie daje, testowalem juz przerozne. Przy wlaczonym DPF to w ogole szarpanina na biegach od 1-3 non-stop na tempomacie, a i bez tempomatu jak czlowiek jedzie rowno to czuc, a jak puszcza gaz to fotelem po plecach dostaje. Generalnie slabo to widze, przesiadka z innej marki niestety zwraca uwage na rozne rzeczy.
krzych napisał(a):Watpliwe, u mnie to samo, a paliwo nic nie daje, testowalem juz przerozne
Bo ty masz diesla ...
co nie znaczy, że w benzynie będzie łatwo
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
No mam, mam, tylko sie zaczynam zastanawiac czy to co u siebie widze to nie przypadkiem takie "zalozenia" Mazdy... :/
Zaufany warsztat: www.mazvagtech.pl
Z władzą nie polemizuję – i tak zawsze ma rację.
Mapy EU wschodnia i zachodnia 2010r do oryginalnej nawigacji Mazdy po liftingu
Najniższe notowane spalanie 5.2L, średnie 8L, maksymalne 12L.
Z władzą nie polemizuję – i tak zawsze ma rację.
Mapy EU wschodnia i zachodnia 2010r do oryginalnej nawigacji Mazdy po liftingu
Najniższe notowane spalanie 5.2L, średnie 8L, maksymalne 12L.
krzych napisał(a):No mam, mam, tylko sie zaczynam zastanawiac czy to co u siebie widze to nie przypadkiem takie "zalozenia" Mazdy... :/
Lepiej zeby nie
-
Szalotka
Najlepsze zwykle są najprostsze rozwiązania...
zacznij od sprawdzenia świec – zwykle taki obiawy powodują właśnie one
zacznij od sprawdzenia świec – zwykle taki obiawy powodują właśnie one
-
MarkHeaD
Witam, to mój pierwszy post na forum. Mam pewien problem... otóż w mojej madzi 141KM 2005r gdy dodaję gaz (cisne ją) przy obrotach na poziomie od ok. 1,500 do ok. 2,000 samochodem zaczyna szarpac (efekt taki jak jeździ się na wysokim biegu przy minimalnych obrotach) gdy dodaje gaz spokojnie to nic się nie dzieję. Nie jest to zależne od biegu na którym jadę, albo czy silnik jest zimny czy ciepły... Pomożecie/ doradzicie coś?
-
patzam
Pierwsze co to sprawdź przewody WN i świece.
- Od: 11 lut 2014, 00:14
- Auto: Mazda 6
3.0 V6 223KM
2006r.
Chodziło mi bardziej o szybkie rozpędzanie się... troszkę szybsze niż spokojna jazda... ale masz rację czasami przesadze ale nie zmienia to faktu że tego szarpania być nie powinno 
-
patzam
problem rozwiązany
najpierw byłem na komputerze który nie wykazał żadnych błędów więc podjąłem ryzyko i wymieniłem świece koszt ok 280 zł i autko śmiga
dziękuje
-
patzam
Strona 1 z 1