Witam.
Dziś po podniesieniu maski usłyszałem dziwne cykanie z boku silnika- po prawej stronie silnika patrzac od przodu samochodu. Silnik był rozgrzany, po przejechaniu 10 km. co prawda nie nagralem tego
"cykania" ale na youtubie znalazlem filmik z identycznym odglosem jak u mnie:
Czy ktoś może mnie naprowadzic skad takie odglosy sie wydobywają?
Samochod M6 GG 2.0 benzyna 2006r 147km.
Serdecznie dziekuje za kazda porade.
Pozdrawiam
Cykanie z boku silnika
Strona 1 z 1
Hej
Chodzi mi o takie cykanie, tak od 8- 12 sek na filmie to najlepiej słychać. Patrząc od przodu samochodu dźwięk dochodzi z prawej strony silnika od góry. Kurcze tak naprawdę nagranie nie oddaje tak wiernie rzeczywistosci.
Do mechanika dopiero mogę w przyszłym tygodniu jechać dlatego też pytałem co to może tak cykac , czy można jeszcze pojeździć parę dni.
Cóż jak się wyjaśni to napisze.
Kiedyś był temat o dziwnych odglosach z silnika i chyba skończyło się na wymianie napinaczy....
Chodzi mi o takie cykanie, tak od 8- 12 sek na filmie to najlepiej słychać. Patrząc od przodu samochodu dźwięk dochodzi z prawej strony silnika od góry. Kurcze tak naprawdę nagranie nie oddaje tak wiernie rzeczywistosci.
Do mechanika dopiero mogę w przyszłym tygodniu jechać dlatego też pytałem co to może tak cykac , czy można jeszcze pojeździć parę dni.
Cóż jak się wyjaśni to napisze.
Kiedyś był temat o dziwnych odglosach z silnika i chyba skończyło się na wymianie napinaczy....
-
Woj123
http://szrociarnia.pl/data/gfx/pictures ... jpg?617212
może chodzi Ci elektrozawór który jest doczepiony do przepustnicy? U mnie on cyka
może chodzi Ci elektrozawór który jest doczepiony do przepustnicy? U mnie on cyka
- Od: 17 cze 2007, 23:11
- Auto: Śliwka 2.0 M6 ;)
A to mie jest przypadkiem elektrozawór Evap
idzie od dolotu do baku ewentualnie zachacza taki duży zbiornik umieszczony na przegrodzie ,ja teraz taki zamówiłem do siebie dotychczas miałem trochę inne ,ale pasują od wv seat skoda ,to czemu ma nie pasować taki ,tam dochodzi imPuls otwórz zamknij ,cykają te od klapek

- Załączniki
Proste są dla szybkich samochodów,zakręty dla szybkich kierowców. CMc.
Strona 1 z 1