Zapłaciłem za olej + filtr + robocizna 350 zł.
ps. nie znalazlem takiego oleju (jego specyfikacji)
Czyli równie dobrze mogli tam nalać cokolwiek... Chyba jutro przedzwonię do ASO Zabrze.
Dopisano 6 sty 2014, 20:53:Małe pytanie – czytam fora angielskie i tam piszą, że podobna sytuacja (tzn miganie kontrolki oleju przy hamowaniu) spowodowane może być nadmiarem oleju. W moim przypadku pomiar oleju był dokonywany zarówno przeze mnie jak i mojego ojca i oboje mieliśmy problemy z interpretacją wskazania, przy czym obstawialiśmy (po oględzinach bagnetu), że oleju jest za dużo.
ps. z tego co znalazłem z instrukcji obsługi i w internecie bagnet powinien być płaski. Mój wygląda jak zawieszony ołowiany ciężarek w kształcie walca z wycięciem. Na tym wycięciu są oznaczone poziomy oleju, ale nie ma liter H i L. Jutro umieszczę zdjęcie.
Dzięki za pomoc chłopaki !
Dopisano 7 sty 2014, 08:21:Zmierzyłem poziom oleju. Procedura wyglądała następująco:
1. Auto całą noc stało na nierównym gruncie więc ok 7:40 przestawiłem je na poziomy fragment parkingu
2. Odczekałem ok 20 minut.
3. Zmierzyłem poziom oleju (wyciągnięcie bagnetu, wyczyszczenie do sucha, włożenie z powrotem).
4. Miarka była generalnie cała zaoliwiona. Brak charakterystycznej kropli na samym dole miarki. Kolor oleju raczej ciemny.
Zdjęcie przedstawia miarkę po wytarciu papierem.
Auto ma 82300km.
Dopisano 7 sty 2014, 14:34:Wg. serwisu mazda spaliła 2L oleju. Dystans który przejechałem to 400km.
Czyli "trup" ?
Możecie mi podpowiedzieć jakie są objawy tak dużego spalania ? Np. spadek mocy, kopcenie ? Coś co mogę łatwo zdiagnozować.