Cześć.
Planuję zakup mazdy 6 GY z silnikiem 2.3 i egzemplarz, który mam na oku miał wymieniony silnik krótki (dowiedziałem się dzwoniąc do ASO) w lipcu 2008 (samochód ma pierwszą rejestrację 10/2007). Czy ktoś z Was miał do czynienia z autem po takiej naprawie? Czy to powód, dla którego lepiej zrezygnować z tego egzemplarza czy nie ma czym się przejmować? Kolega radzi sobie ją odpuścić, bo pewnie będzie spalać olej, że silnik po takim częściowym remoncie nie jest tak dobry jak oryginalnie złożony i radzi się zastanowić na przyczyną tej naprawy.
Czekam na Waszą pomoc, bo zastanawiam się co dalej robić.
Silnik z wymienionym blokiem(short block)
Strona 1 z 1
witam...
dla wyjasnienia:
short engine – wymiana tylko bloku silnika... czyli dolu bez glowicy
ps. moze powinienes napisac w dziale Kupuje Mazde?
dla wyjasnienia:
short engine – wymiana tylko bloku silnika... czyli dolu bez glowicy
ps. moze powinienes napisac w dziale Kupuje Mazde?
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Wojtek napisał(a):short engine – wymiana tylko bloku silnika... czyli dolu bez glowicy
czyli short block.... wymiana dołu silnika to nie jest częsciowy remont, jeżeli było to wymienione w ASO na gwarancji (samochód z 2007 a naprawa w lipcu 2008) to nie ma czym się marwić.....
short block przychodzi już odpowiednio złożony z fabryki mazdy, więc o jakiś niedoróbkach nie może być mowy...
My ride's: Renault Espace 2.0 DCI 06' 175KM
Moja M6 --- SOLD
Moja M6 --- SOLD
Strona 1 z 1