zbyt niska prędkość maksymalna
1, 2
Z racji tego że moja 6 pojechała do mechaniora na wiosenny przegląd wrzucam fotkę powiedziałbym identycznej jak moja. No może mam ciut jaśniejszy odcień niebieskiego
Zastanawiam się czy standardem w wersjach usa były fabrycznie przydymiane światła

Zastanawiam się czy standardem w wersjach usa były fabrycznie przydymiane światła

- Od: 15 sty 2009, 00:58
- Auto: Mazda 6 2.3 Top Sport 2006
Moze niech kolega pochwali sie autem w dziale Nasze Mazdy, a tutaj prosze tylko o "problemie"...
TT user
TT user
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Moze to kończące się sprzęgło ja tak miałem w swojej Mazdzie 6 2.0 2005r.
160 km/h max na 5 biegu , na 4 biegu jak przycisnąłem to udawało sie 180 wycisnąć km/h
z 1 biegu tez czasami Ciężko ruszał ja mu w gaz a on się toczył
Zakupiłem auto niestety z kończącym się sprzęgłem i sie dziwiłem czemu tylko tyle jadę , 160 km/h przy 141 konnym aucie to juz moja poprzednia Madzia 323 114 KM zwijała się sto razy lepiej .
160 km/h max na 5 biegu , na 4 biegu jak przycisnąłem to udawało sie 180 wycisnąć km/h
z 1 biegu tez czasami Ciężko ruszał ja mu w gaz a on się toczył
Zakupiłem auto niestety z kończącym się sprzęgłem i sie dziwiłem czemu tylko tyle jadę , 160 km/h przy 141 konnym aucie to juz moja poprzednia Madzia 323 114 KM zwijała się sto razy lepiej .
- Od: 9 sty 2010, 19:46
- Auto: Mazda 323F 1.8 BA DOHC 94r
Wdł. mnie jak się kończy sprzęgło, to się jedynie ślizga na nizszych biegach i auto ma problem z rozpędzeniem się. Obroty wzrastają nierównomiernie ze wzrostem prędkości. Natomiast nie powinno mieć to wpływu na osiąganie prędkości max., po prostu zostanie ona osiągnięta po dluższym czasie.
Więc podejrzewam że to nie sprzęgło, bo przy slizgającym się sprzęgle miałbyś problem z prześpieszaniem od najniższych biegów, a nie dopiero przy 150 km/h. Ślizgające się sprzęglo wyczujesz nawet przy zmianie biegów, bo obroty wzrosną a nie będziesz miał uczucia przyspieszania pojazdu.
1, 2