Hydrauliczny popychacz:
Widać, że hydrauliczny jest dwuelementowy gdyż te dwie tulejki pracują między sobą zwiększając/zmniejszając luz.
Jeżeli ktoś dalej nie wie czym się rózni hydrauliczny od zwykłego to już nawet lekarz nie pomoże.
www.mazdaspeed.pl
Postprzez CLAU » 01 maja 2014 11:01
Szklanki i popychacze hydrauliczne to dokładnie to samo i różnią się tylko budową.
Post przez klajgus » 16 maja 2014 17:58
wygląda to identycznie jak w 2.0 poza tym elementem (walec) miedzy zębatkami , u mnie tego nie ma, i zapewniam cie ze to nie są hydrauliczne popychacze tylko zwykle szklanki, nie ma tam żadnej hydrauliki, miałem to w rekach, jak byś miał hydrauliczna kompensacje to miał byś całkiem inne luzy ,bo na wyłączonym silniku hydraulika nie działa ( nie ma ciśnienia oleju)
antichoice napisał(a):Odebralem samochod z regulacji. W sumie zaplacilem 400zl za robocizne plus za 7 szklanek po 40zl z Forda.
Ale niestety pojawil się problem juz po wyjechaniu z serwisu. Na 3 cylindrze wypada zaplon (błąd P0303). Zamienione cewki i swiece i nadal to samo.
Jak jest zimny to pracuje prawidlowo. Po nagrzaniu podczas przyspieszania mocno szarpie i miga konrtolka Check Engine.
Jutro jade z powrotem.
dejneks napisał(a):Panowie Mazda 6 1,8 120KM L8 BEZ lpg kiedy, jak i jak często reguluje się zawory?
brodaM6 napisał(a):Podobno pierwszym z objawów jest dość długie kręcenie przed odpaleniem
rymko napisał(a):Wg. instrukcji zawory się sprawdza co 120 tys.
Kiedy się je reguluje – wtedy gdy wymagają regulacji.
Jak masz zagazowaną przynajmniej co 60 tys.
dejneks napisał(a):Z tego co wiem to nie kręcona, przy okazji sprawdzę
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6