Regeneracja silnika
Strona 1 z 1
Witam mam problem z silnikiem w swojej mazdzie 6 1.8 mianowicie bierze ogromne ilości oleju okolo 0.5 l na 100km. Moje pytanie brzmi czy ktoś z was regenerowal już taki silnik pod tym kontekstem i ile mniej więcej może kosztować taka impreza z góry dziękuję za odpowiedzi
- Od: 16 mar 2018, 14:12
- Auto: Mazda 6 kombi silnik 1.8 125km rocznik 2006
W moim przypadku części (to jest pierścienie, uszczelniacze, uszczelka pokrywy zaworów, uszczelka pod głowicą, uszczelniacz wału, świece, przewody (to nie jest konieczne), uszczelki kolektora dolotowego (to warto wymienić) plus płyny w postaci oleju i płynu chłodzącego) wyszły z przesyłką około 900 zł. Do tego planowanie głowicy około 70 zł i ewentualnie nowe śruby do niej około 100 zł (nie ma konieczności wymiany, trzeba zmierzyć stare czy nie odbiegają wymiarami od normy) i tuba dobrego silikonu do miski i pokrywy rozrządu. Oczywiście w praniu może wyjść coś więcej typu rozrząd, panewki, luzy zaworowe albo cylindry które trzeba pomierzyć. Wtedy koszta rosną.
Ostatnio edytowano 29 mar 2018, 22:13 przez Eshiru, łącznie edytowano 2 razy
Dziękuję bardzo za odpowiedź. No i nie pocieszyles mnie. Też świeżo co kupiłem ten samochód i też liczyłem że będzie w miarę bez awaryjny. Co do rdzy to jak kupowałem był idealny czysty zero rudej a zaledwie po 5 miesiącach wychodzi mi na tylnym błotniku. Chyba nie zostaje mi nic innego jak ratować go bo dodatkowo założyłem instalacje gazowa warta 2.5tys auto kosztowało 15 więc z remontem silnika przekroczy 20 a po remoncie może za 16 by udało mi się go sprzedać... Jestem mega rozczarowany i też żałuję zakupu zwłaszcza że przed nim miałem poczciwego Passata b5 i w sumie większych problemów nie było z nim...
Jakbym mógł prosić to prześlij mi na pw link do tej hurtowni przyda się na pewno.
Jakbym mógł prosić to prześlij mi na pw link do tej hurtowni przyda się na pewno.
- Od: 16 mar 2018, 14:12
- Auto: Mazda 6 kombi silnik 1.8 125km rocznik 2006
Strona 1 z 1