Witam serdecznie,
od dłuższego czasu borykam się z moja mazdą 6 1.8 (benzyna). Co jakiś czas, niestety teraz coraz częściej, przy jeździe zaczyna ją szarpać. Dzieje się tak zwłaszcza podczas próby zwiększenia prędkości. Naciskam gaz i nic się nie dzieje (nie zwiększa się prędkość, obroty się nie zwiększają, czasem zaczyna ją przy tym szarpać), po chwili nagle zaskoczy i pruje jak szalona. Mechanik stwierdził problem z pompą paliwa, wymieniłem, przez jakieś 100/150 km było ok po czym problem pojawił się ponownie. Pojechałem ponownie, wymieniłem znów pompę i jaki wężyk do niej, teraz przez jakieś 200 km było ok po czym znów się problem pojawił.
Czy spotkał się ktoś z czymś takim, gdzie mogę szukać przyczyny tego problemu. Podobno po podłączeniu do komputera wywala błąd sondy lambda, ale mechanik mówi, że to raczej nie to i szkoda w to pakować kasę.
Będę wdzięczny za pomoc, bo już mi ręce opadają:(
Brak mocy podczas próby zwiększenia prędkości
Strona 1 z 1
Skoro jednak wywala blad sondy to warto isc w ta strone niz wymieniac 5 razy pompe paliwa ?
Warto dokladnie na kompie sprawdzic jak ona pracuje szczegolnie podczas jazdy
Spalanie w normie ?
Wydaje mi sie ze przy sondzie powinno wzrosnac, ale tak jak pisalem wczesniej, na kompie mozna zobaczyc jak sonda pracuje podczas jazdy wtedy bedziesz wiedzial czy ona jest przyczyna Twoich objawow.
Strona 1 z 1