Przewody wn (wysokiego napięcia) M6 benzyna
1, 2
Swojego czasu koledzy pisali o przewodach Beru 0300891540, jako pasujących do M6. Ogólnie z przewodami z tego co czytam jest problem w kwestii dopasowania.
beda dobre, dasz rade sam wymienić. Tylko nie pomyl kolejności na cewce, najlepiej wymieniaj po jednym. Na świecach mogą być dość mocno "zassane", więc ściągaj z rozwagą.
Ja na tych kablach zrobiłem ponad 30 tys na LPG i jest ok.
Ja na tych kablach zrobiłem ponad 30 tys na LPG i jest ok.
Hej,
Jestem po wymianie przewodów. Kupiłem BERU ZEF1540, pasują idealnie. Różnica w porównaniu do starych kolosalna, zresztą miały 13lat, najechane 212tyś z czego 70tyś na LPG
Do tego kolejny raz kupiłem świece DENSO IT20, też są super.
Jak ktoś ma zniżki w intercarsie to przewody kupi za 237zł, a świece po 34zł.
Pozdrawiam,
Paweł
Jestem po wymianie przewodów. Kupiłem BERU ZEF1540, pasują idealnie. Różnica w porównaniu do starych kolosalna, zresztą miały 13lat, najechane 212tyś z czego 70tyś na LPG
Do tego kolejny raz kupiłem świece DENSO IT20, też są super.
Jak ktoś ma zniżki w intercarsie to przewody kupi za 237zł, a świece po 34zł.
Pozdrawiam,
Paweł
- Od: 14 sie 2012, 13:20
- Auto: Mazda6 (GG / GY) 2.0l benzyna Sport Kombi Exclusive
141 KM LF-DE 2003
wasilek napisał(a):Hej,
Mam ten sam zestaw u siebie założony, zrobione już 35kkm na nim i coś czuje że chyba świece jeszcze 5kkm i do wymiany
Mam pytanie: Zmieniałeś u siebie też cewkę ? Czy siedzi dalej oryginalna z fabryki ?
Cewka z fabryki. Pomierzyłem zgodnie z manualem i jest ok. Wiec jej nie ruszam, wszystko chodzi dobrze :–)
Jeżeli chodzi o świece to ostatnio zmieniałem jakoś 40tyś temu, miałem też IT20
Jeżeli chodzi o świece to ostatnio zmieniałem jakoś 40tyś temu, miałem też IT20
- Od: 14 sie 2012, 13:20
- Auto: Mazda6 (GG / GY) 2.0l benzyna Sport Kombi Exclusive
141 KM LF-DE 2003
Tam są cewki, a nie tradycyjne przewody WN jak w wersjach przedliftowych. Cewki tez mogą ulec uszkodzeniu i się je wymienia.
1, 2