Panowie, tak czytam watek i niestety wydaje mi sie ze mam podobne objawy, tzn jak jade i odpuszcze gaz to czuc delikatne szarpniecie gdy schodzi z obrotow a jak chce przyspieszyc to rownież czuc jak szarpnie silnikiem. I tak jak pisze
CLAU, najbardziej to czuc jak obroty wynosza 2000rpm. Na wyzszych obrotach nie jest to tak odczuwalne chociaz wystepuje. Nie mam zadnych bledow wiec zastanawialem sie co moze byc tego przyczyna. Sonda jednak ? Przeplywka byla kiedys czyszczona i nie bylo roznicy. Chyba ze daje

i czyszczenie nic nie da. Na tym forum chyba w dziale xedosow ktos pisal ze jak mial szarpanie po odjeciu nogi z gazu i po dodaniu z powrotem to wonowajca był TPS, po wymianie chodziła plynnie. Co myslycie o tym ?
Dopisano 4 lis 2015, 23:17:Dzisiaj przejechalem aie z odpietym przeplywomierzem i coz, odrazu zapalily sie kontrolki od TCS/DSC, od ładowania i oczywiscie check engine

podczas jazdy zauwazylem ze szarpania ktore u mnie wystepują z podłączoną przepływka nasilily sie jeszcze bardziej po jej odłączeniu

wiec hmmm wniosek z tego ze to wina przepływki ? Jutro ją wyczyszcze ponownie i wtedy zobacze czy cos się zmieniło

jeśli nie to chyba zostanie opcja podmianki od kogoś