enyłej, nynuch szrajbniesz coś więcej czy będzie to kolejny wątek z tych, gdzie nikt nie uzyska dosadnej odpowiedzi ;> jeśli nie chcesz się dzielić wiedzą na forum otwartnym, napisz proszę PW, będę Ci bardzo wdzięczny
Jaki silnik można zamontować zamiast silnika 2.3 litra do M6?
1, 2
pewnie tak...
enyłej, nynuch szrajbniesz coś więcej czy będzie to kolejny wątek z tych, gdzie nikt nie uzyska dosadnej odpowiedzi ;> jeśli nie chcesz się dzielić wiedzą na forum otwartnym, napisz proszę PW, będę Ci bardzo wdzięczny
- Od: 4 kwi 2007, 17:34
- Auto: MAZDA 626 '96 1.8 90KM
Witam no i co z tą przekładką z 2.3 na 2.0 przełożył ktoś co z tym Immobilizerem konieczna wymiana.
Jest jakiś mechanik w dolnośląskim kto się tego podejmie
Jest jakiś mechanik w dolnośląskim kto się tego podejmie

- Od: 10 lis 2011, 20:57
- Auto: Mazda 6 2.3l 166 KM 2002r.
Witam,
Proszę o pozostawienie tego wątku.
Wiem że były podobne tematy ale każdy jest inny,
Mam mazde 6 2004 2.3 stany,
wsadziłem do niego 2.0 2003.( przed liftem)
To co zrobiłem to zamieniłem sterownik i miałem w komplecie puszkę z immo+ kluczyk.
Immo nie pasuje są inne kości.( możliwe że wersja amerykańska miała inne?)
Auto odpala w trybie serwisowym
Mam pytania.
Czy ktoś bawił się w taka podmiankę?
Czy 2.0 miało inną przepustnicę?
U mnie w 2.3 jest elektryczny gaz a w 2.0 czy tam nie ma linki?
Dzięki za informacje.
Proszę o pozostawienie tego wątku.
Wiem że były podobne tematy ale każdy jest inny,
Mam mazde 6 2004 2.3 stany,
wsadziłem do niego 2.0 2003.( przed liftem)
To co zrobiłem to zamieniłem sterownik i miałem w komplecie puszkę z immo+ kluczyk.
Immo nie pasuje są inne kości.( możliwe że wersja amerykańska miała inne?)
Auto odpala w trybie serwisowym
Mam pytania.
Dzięki za informacje.
- Od: 6 lis 2011, 15:34
- Auto: Mazda 6 2004 r 2.0
onyx napisał(a):Przenoszę pytanie autora wątku do działu 6-tek, a moderatora tam sprawującego porządek, proszę o połączenie tematu z już istniejącym:
Połączono/posprzątano
Mam pytania.
Dzięki za informacje.
W przedlifcie do przepustnicy dochodzą dwie linki. Jedna jest od pedału gazu a druga od tempomatu.
Przekładka Mazda 6 2.3 2004r wersja USA
wstawiony silnik 2.0 przed lift( tak tak jest w nim linka gazu:)
Co do instalacji – zmiana wszystkiego od A do Z
Trochę problemów z ABS ale sprawa wygrana.
Największy problem – AIRBagi do dzisiaj temat nierozwiązany.
W każdym razie Mazda chodzi jest zamontowany gaz i jak będę musiał bawić się z silnikiem tom kupuję go w całości za 1000zł i przekładam.
Pozdrawiam
Witam posiadam 2.3 przy przebiegu 134 tys poszedł mi 3 tłok dostał luzu korbowód poszedł itp.
Wynikło to z zaniedbania wymianu oleju i jego stanu .
Miałem kupić nowy 2.3 silnik ale z okazji ze to było ponad 3 lata temu i był 1 w miarę dobry za 6800 po targowaniu się naprawiłem stary dokładnej listy nie pamiętam co i jak , ale wyniosło mnie to 4800 . trochę taniej . Auto ma teraz 169 tyś nic nie było robione oprócz filtrów i wymiany oleju . działa , a kompresja trzyma przy 17 bar. Także radził bym poszukać nowego gołego słupka i przełożeniu tego co się da . A jak nie to poszukaniu kolegi w niemczech i sprowadzeniu rozbitka .
Wynikło to z zaniedbania wymianu oleju i jego stanu .
Miałem kupić nowy 2.3 silnik ale z okazji ze to było ponad 3 lata temu i był 1 w miarę dobry za 6800 po targowaniu się naprawiłem stary dokładnej listy nie pamiętam co i jak , ale wyniosło mnie to 4800 . trochę taniej . Auto ma teraz 169 tyś nic nie było robione oprócz filtrów i wymiany oleju . działa , a kompresja trzyma przy 17 bar. Także radził bym poszukać nowego gołego słupka i przełożeniu tego co się da . A jak nie to poszukaniu kolegi w niemczech i sprowadzeniu rozbitka .
-
ludek256
witam jest tu ktos kto pomoże mi kupić silnik do mazdy 6 2.3 benzyna kupiłem mazde ale z silnikiem padnietym panewke obruciło noj 2 dziury zrobiło
- Od: 6 mar 2016, 18:52
- Auto: mazda 3 1.6 benzyna 2004 rok
1, 2