zerwana rolka alternatora!!
Strona 1 z 1
witam!!opisze co mi sie dzis przytrafilo!!otoz jadac nagle uslyszalem uderzenie z pod silnika i z pod kol wylecialo cos jak podkladka o srednicy 2-3cm!!okazalo sie ze sie zerwalo lozysko,rolka od alternatora,po kilku stukach calkiem sie oberwalo i byla cisza ale samochod juz nie mial ladowania!!samochod stoi juz u mechanika,jutro bede znal cene,dodatkowo mechanik mi powiedzial ze moze mi zrobic wymiane rozrzadu bo to w sumie podobna robota!!rozrzad zrobi po kosztach!!mam przejechane 70 tys km,myslicie ze warto to wykorzystac i wymienic rozrzad juz teraz,i czy ktos mial taka przygode z tym alternatorem!dzieki za pomoc!pozdrawiam

- Od: 24 sie 2008, 21:52
- Auto: MAZDA6-2.2d(185)Sport hatchback-2009
W Dieslu po kosztach to nie wiem czy rozsądnie będzie, te silniku nie tolerują błędów, a i koszt części spore także jak przebieg realny to ja bym jeszcze się rok (około bo nie wiem jakie dystanse rocznie robisz) wstrzymał.
Siw-y napisał(a):W Dieslu po kosztach to nie wiem czy rozsądnie będzie, te silniku nie tolerują błędów, a i koszt części spore także jak przebieg realny to ja bym jeszcze się rok (około bo nie wiem jakie dystanse rocznie robisz) wstrzymał.
po kosztach chodzilo mi ze przy naprawie rolki od alternatora mechanik moze wymienic rozrzad,to w sumie zrobi 2 roboty w cenie jednej!!to dobry sprawdzony mechanik,tak ze w sumie sam nie wiem!jutro bede znal cene!a wracajac do mojego pytania czy ktos juz sie spotkal z problemem tej rolki???dzieki za info
witam dzisiaj mechanik mi powiedzial ze koszt naprawy to 490(z robocizna) funtow bo nie ma zadnych zamiennikow i wszystko zamawia z Mazdy!!a ja liczylem na mniej,to prawie tyle co wymiana rozrzadu!!co o tym myslicie,czy w polsce tez wymiana napinacza i paska od alternatora jest taka droga??po raz kolejny mazda sie nie popisala...najgorzej to wkurza ze stalo sie to nie z mojej winy!!kolo dwumasowe wymienilem i teraz to...ale lipa!!pozdrawiam czekam na posty!!
Szukasz sprzęgiełka alternatora – firma INA
http://www.moto.allegro.pl/item94686671 ... 6_mpv.html
cena koło 400zł.
Cena rozrządu powyżej (ok 800zł)
http://www.moto.allegro.pl/item94686671 ... 6_mpv.html
cena koło 400zł.
Cena rozrządu powyżej (ok 800zł)
Witam. Ja właśnie jutro kupuje "koło pasowe alternatora" firmy INA – koszt we Wrocławiu to ok. 400 zł.
- Od: 8 sie 2009, 09:52
- Auto: MAZDA 6 '03 MZR-CD GY 121KM
Strona 1 z 1