witam grono!
przyznam , ze troche szelesci mi alternator
tzn. albo sprzegielko, albo lozyska,albo pasek
co mnie generalnie irytuje, a ze mam dwa uzywane alternatory na stanie i to w b.dobrym stanie
to chcialbym go wraz z paskiem wielorowkowym wymienic.
i tu pytanie:
ktos wymienial..?jesli tak to czy wyjmowanie go jest problematyczne, no i co nalezy wykrecic
co stoi w drodze..?
-w oczekiwaniu na sensowne i oparte na praktycznej wiedzy informacje
pozdrawia
Enduro.
Alternator mazda 6 diesel,GG-GY
Strona 1 z 1
Ostatnio edytowano 22 lut 2010, 17:22 przez Enduro, łącznie edytowano 1 raz
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Robert , Ty nie wiesz ? 

Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Jaksa napisał(a):Robert , Ty nie wiesz ?
NOooo,
jeszcze nie mialem potrzeby go z komory silnika wykrecac..
ale po tej akcji bede wiedzial...
pozdr.
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Otwórz maske popatrz troszke a spokojnie dasz rade .
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Jakiś czas przerabiałem temat wyjęcia alternatora i nawet pisałem o tym na forum. Niestety nie udało mi się wtedy zrobić fotorelacji (pośpiech
) ale postarałem się opisać co i jak mniej więcej. Podaje link do wątku
viewtopic.php?f=60&t=84648&p=1530489&hilit=demonta%C5%BC+alternatora#p1530489
Pozdrawiam Piotr
viewtopic.php?f=60&t=84648&p=1530489&hilit=demonta%C5%BC+alternatora#p1530489
Pozdrawiam Piotr
Grzyby napisał(a):A ten temat skończy w koszu
poprawilem tę dużą literke...
czy to wystarczy?
pozdr.
E.
Jaksa napisał(a):Robert , Ty nie wiesz ?
no to teraz już wiem! i tak, po wykęceniu kpl. listwy CR ..itp,
jest sporo miejsca, aby wykręcić sruby mocujące, wyjąć stary no i zamontować nowy...
pozdr.
E.
Strona 1 z 1