www.mazdaspeed.pl
chmooreck napisał(a):W instrukcji jest napisane, że wymianę oleju należy rozbić częściej (niż 10kkm) jeśli jeździ się na krótkich odcinkach lub samochód często pracuje na biegu jałowym... ale co 5kkm to dla mnie troszkę przesada ;–)
ZOOM-ZOOM napisał(a):i musi pan tankowac zwykły napęd bo właśnie od tych ulepszonych rosnie szybciej poziom oleju a i silniki mazdy nie toleruja tych "ulepszonych'.
ZOOM-ZOOM napisał(a):Właśnie. Jeśli chodzi o paliwo to też tak myślałem. Tylko do chol... czemu tak szybko rośnie??
magicadm napisał(a):Że niby ..."zaczął brać" olej pytajnik? ysz
magicadm napisał(a):Myjk napisał(a):Obecnie mam 13,5tkm a poziom
oleju na niższym poziomie niż poprzednio.
Że niby ..."zaczął brać" olej?
Z tego co wiem to F oznacza ok. 4 litry oleju, a X ok.5 litrów
chmooreck napisał(a):Teraz pytanie czy silnik żłopie olej razem z ON – co prowadzi do rozrzedzenia oleju, czy też w jakiś automagiczny sposób odfiltrowuje ON i go spala.
mr_t napisał(a):magiczny sposób stawał się na tyle "mądry" żeby wypalać później tylko ON, bez oleju.
jack7 napisał(a):Moim zdaniem aktualny X to może być około 6l (a może i więcej).
jack7 napisał(a):Najlepiej niech może wypowie się jakiś fachowiec
Waikiki napisał(a):Silniki Diesla o pojemności 2.0L typu RF stosowane w Mazda6 i Mazda5 są wyposażone w filtr cząstek stałych DPF.
Waikiki napisał(a):co 1-2 tankowania przejechanie się poza miastem z większą prędkością
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6