Witam,
Mam następujący problem. Podczas jazdy pojawia się kontrolka check engine, spadek mocy( tryb awaryjny?), dymienie na czarno. Nie ma reguły kiedy się pojawi. Czy to po przejechaniu 5, 10, czy 50 km. Zgaszę auto, odpalę ponownie i jest ok i tak w kółko. Mechanik podłączył pod kompa, stwierdził filtr paliwa. Wymienili filtr paliwa, wyczyścili układ paliwowy i stwierdzili że już jest ok. Odjechałem z warsztatu 200 m sytuacja się powtórzyła. Jutro mam postawić auto ponownie. Panowie macie jakieś pomysły? bo mam chyba wrażenie ze w moim mieście dobrych mechaników brak.
P.S Z góry dzięki za jakiekolwiek opinie.
check engine
Strona 1 z 1
na "dzień dobry " dowiedz się w ogóle jaki kod błędu jest wyświetlany. Polecam kupić sobie interfejs ELM ( na allegro mniej niż 50 zł ) + darmowy program forscan, którymi to bez problemu odczytasz samemu błędy.
mura1987 napisał(a):Dostałem dziś informację ze wszystkie wtryski do wymiany.
A jak to nie pomoże to co? Silnik do wymiany?
Kopnij tego pseudospeca w pupę, zażądaj zwrotu kasy za to co zrobili i nie pomogło i jedź gdzie indziej.
Albo "wykosztuj" się na to co proponują przedmówcy i będziesz wiedział dokładnie gdzie tkwi problem.
Prościej się nie da.
Zrobisz jak uważasz.
Auto zabrałem. Korekcji wtryskiwaczy nie zrobili bo nie maja narzedzi do tego. Ich wnioski na temat wymiany wtryskow opieraja sie na metodzie przelewowej ltora wykonali i stwierdzili ze wtryski przelewaja.
- Od: 31 gru 2015, 19:00
- Auto: mazda 6 GG 2.0 diesel 136 km 2003r
Strona 1 z 1