Mazda6 Zdjęcie wadliwej kostki czy to solenoid scv
Strona 1 z 1
Witam mazda 6 136 km 2004 r disel problem z kontrolkami zapalają się od silnika i kontroli trakcji co 100 km i gasną byłem w serwisie blad kolektora oto zdjęcie wadliwej kostki mechanik twierdzi , że od tego by zaczynał
Ostatnio edytowano 20 cze 2016, 19:31 przez damianmatrix1986, łącznie edytowano 2 razy
damianmatrix1986 napisał(a):jakie są objawy psujacego się tego zaworka
takie m.in.
damianmatrix1986 napisał(a): zapalają się od silnika i kontroli trakcji
poza tym żadnych innych widocznych i odczuwalnych nie ma.
Ktoś mi z forum pisał że problemy z obrotam i z odpaleniem są gdy ten zaworek jest zepsuty
???
Objawy zaworu SCV problem z odpaleniem , gaśnie silnik trzeba trzymać go na obrotach . Odepnij wtyczkę od zaworu SCV i odpal powinien od razu odpali.A sam zawór SCV to normalny problem.Kiedyś była akcja Powrót Servis i wymieniali go jak toś upilnował to miał nowy zawur z numerem 600 jak sie nie mylę były wadliwe Pozdrawiam
Czyli u mnie jest inny problem zapalają się konttolki nic pozatym w serwisie mechanik pokazal mi wtyczke która niby jest zepsuta napis na niej firmy Mitsubishi czarna zrobie fote i dam linka
Jak to P2009 to praktycznie żadnych objawów oprócz kontrolek nie ma. U mnie się raz zapala, raz gaśnie, raz świeci miesiąc, raz nie świeci pół roku. Zaworek wymieniałem, i nie świeciło pół roku, teraz znów zaczeło
Można usuwać błąd z kompa, ale jak mu się zachce wrócić to i tak wróci
Można usuwać błąd z kompa, ale jak mu się zachce wrócić to i tak wróci
Strona 1 z 1