Witam Wszystkich bardzo serdecznie,
Mam Mazdę 6, 2003 rok, diesel, silnik 2.0, 121 Ps. Dzisiaj na autostradzie zauważyłem, że na 5 biegu przy prędkości ok 120 km / około 2200 obrotów samochód zaczął lekko szarpać, coś jakby nierówna nawierzchnia. Nawierzchnia jedank równa. Zwolniłem – drganie ustało. Na 4 biegu przy tej samej prędkości nic podobnego się nie dzieje. Na niższych też nie. Czy ktoś wie może co jest/może być tego przyczyną? Będę wdzięczny za wszelkie informacje, porady.
Dziękuję,
PS. Jestem na Węgrzech i we czwartek mam zamiar wracać do Polski. Jak myślicie czy mogę wracać do kraju czy szukać jakiegoś węgierskiego magika od Mazdy w Budapeszcie?
szarpanie silnika na 5 biegu przy 120 km/h
Strona 1 z 1
Miałem podobne objawy, po zmianie filtra paliwa zniknęły. Problemem może być również kiepskie paliwo lub brudne sitko w zbiorniku. To z tych tańszych opcji :–)
Z droższych to może wtrysk niedomagać.
Z droższych to może wtrysk niedomagać.
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Dokładnie miałem to samo. Przy obrotach ok. 2500 auto gasło, potem 2000, potem 1500. Przyczyną okazały się: zasyfione sitko w baku oraz zapchany filtr paliwa. Po czyszczeniu sitka i wymianie filtra nie mogłem Madzi poznać 
- Od: 4 mar 2009, 12:59
- Auto: Mazda 6 2.0CiTD
Strona 1 z 1