Brak mocy i samochod w poślizgu

Postprzez dawid2015 » 17 maja 2015, 00:14

Witam
Mam pewien problem od niedawna zauwazylem znaczny spadek mocy, a dokladniej chodzi o to ze przy zmianie biegu na wyzszy auto "zamula" . moge nawet wcisnac gaz do dechy a on powoli sobie przyspiesza i mniej wiecej przy 1500 obrotow czasem pozniej zalaczy sie turbina, jest to bardzo uciazliwe przede wszystkim gdy chce przejechac przez skrzyzowanie gdzie zamochod nie ma "ducha" ... jednoczesnie od jakiegos czasu wciaz swieci mi kontrolka od poslizgu, po podlaczeniu pod kompa wyskakuje blad zwiazany z kontrola trakcji i spadkiem mocy ... pytanie teraz czy to bedzie powiazane wlasnie z ta dolegliwoscia ? ? ? dodatkowo miga mi kontrolka od dpf... (czy to rowniez bedzie mialo cos z tym wspolnego ?)

Jest jeszcze jeden problem... mianowicie chodzi o to ze gdy nadusze pedal sprzegla samochod zaczyna buczec tak jakby w okolicy filtra powietrza, gdy sciagne noge z pedala chwile buczy i przestaje . podobnie jest w przypadku duszenia na pedal gazu na niskich obrotach ...

Czy mial ktos podobne problemy ???
dawid2015

Postprzez szczepanz » 25 lip 2015, 19:18

ustaliłeś coś może bo zaczynam mieć podobnie po długiej jeździe 2-3 godziny po zmianie biegu auto przez 2 do 4 sekund zachowuje się jak martwe. Mazda 5 2l 110km diezel rf7j
szczepanz