Brak mocy jakby turbina nie działała i czarna chmura przy dużych obrotach.
Strona 1 z 1
Witam, serdecznie użytkowników tego forum. Jakiś czas temu miałem problem z zaworem SCV oraz później z zaworem EGR, dzięki wam i temu forum potrafiłem zdiagnozować problem i jego naprawić, mimo, że z mechaniką mam tyle wspólnego co każdy z was z lotem na księżyc
Od pewnego czasu mam problem ze swoją Madzią, brak jej mocy tak jakby turbina się nie załączała, jak autko piłuje na 4 -5 tyś obrotów widać w lusterku czarną chmurę, gdy po powrocie do domu na postoju sobie mocniej przygazuję na trawie zostawiam czarny pył. Przy wymianie EGR miałem tak zawalony tym czarnym nalotem że szok
Po podłączeniu Madzi do komputera nie wywala żadnych błędów, jedyne do czego można się przyczepić to że przewód który wchodzi do filtra powietrza jest luźny. Teraz mam do was drodzy forumowicze pytanie, czy ktoś z was miał takie objawy jak ja i od czego powinienem zacząć? Czy jeżeli turbina by była uszkodzona to czy powinno wywalić błąd na komputerze? Jak sprawdzić czy turbina działa?
Strona 1 z 1