Witam,cześć i czołem.
Mam nadzię ,że piszę w dobrym miejscu...
Cieknie mi olej z uszczelniaczy wtryskiwacza,odkręciłem rurki doprowadzające ON do wtrysków i wydłubałem z uszczelniaczy stare zniekształcone oringi.Prawdopodobnie ktoś przedemną już tam zaglądał.Założyłem oring o podobnym rozmiarze ale olej leciał jeszcze bardziej.
Teraz moje pytanie ,czy wiecie jaki dokładnie rozmiar oringów powinienem założyć.
Dziekuję.
uszczelniacze wtryskiwaczy
Strona 1 z 1
Tam ie ma oringów... jeśli dobrze Cię rozumiem to masz do wymiany uszczelniacze metalowych przewodów wtryskowych.
http://allegro.pl/uszczelniacze-uszczelniacz-wtryskow-mazda-5-6-mpv-i5011718765.html

Witam dolacze sie do tematu. W mojej mazdzie rowniez cieknie przy tych przewodach paliwowych, wczoraj kupilem takie uszczelniacze jak na zdjeciu ( niestety przeplacilem bo po 68zl dalem ) mam do wymiany 2 szt. Czy ktos podpowie jak je wyciagnac i wlozyc nowe? Duzo z tym klopotu??
- Od: 21 sty 2015, 22:33
- Auto: Mazda 6, 2.0 Diesel 136KM 2003r
Mazda 6, 2.0 Diesel 121KM
2006r
Na allegro kupilem 68 za uszczelniacze i 10 za wysylke. Ale byly ostatnie 2 szt. Kupilem i aukcja sie skonczyla, czekam bo moze dzis przyjda do mnie. Podobno oryginalne mazdowskie.
Dopisano 22 sty 2015, 22:50:
Podpowie moze ktoś jak sie wymienia te uszczelniacze? bo jutro chce sie do tego zabrac, czy wystarczy odkrecic rurke i tylko je wyciąnąć czy to bardziej skomplikowane?
Dopisano 22 sty 2015, 22:50:
Podpowie moze ktoś jak sie wymienia te uszczelniacze? bo jutro chce sie do tego zabrac, czy wystarczy odkrecic rurke i tylko je wyciąnąć czy to bardziej skomplikowane?
- Od: 21 sty 2015, 22:33
- Auto: Mazda 6, 2.0 Diesel 136KM 2003r
Mazda 6, 2.0 Diesel 121KM
2006r
Wiem, że temat był poruszany pół roku temu i nikt nie odpowiedział. Ale opiszę to dla potomnych.
Uszczelniacze węży metalowych można kupić u Riki -ego. Niestety nie są tanie.
Koszt 1szt. to około 65-68zł.
Uszczelniacze te wyjmuje się np. bardzo cienkim a szerokim śrubokrętem, ja podwadzałem cienkim nożem. Podwadza się za tą metalową część raz z jednej raz z drugiej strony. Oczyszczamy gniazda szmatką – pozbywamy się wszelkich zanieczyszczeń. Zakładamy nowe. Przecieramy również nakrętki węży metalowych z brudu i montujemy na sucho.
Uszczelniacze węży metalowych można kupić u Riki -ego. Niestety nie są tanie.
Koszt 1szt. to około 65-68zł.
Uszczelniacze te wyjmuje się np. bardzo cienkim a szerokim śrubokrętem, ja podwadzałem cienkim nożem. Podwadza się za tą metalową część raz z jednej raz z drugiej strony. Oczyszczamy gniazda szmatką – pozbywamy się wszelkich zanieczyszczeń. Zakładamy nowe. Przecieramy również nakrętki węży metalowych z brudu i montujemy na sucho.
Strona 1 z 1