Witam,
Magda odmówiła współpracy, przy odpalaniu stukają wtryskiwacze a czasami falują obroty. Stukanie ustaje po powedzmy 5 sekundach.
Wydaje mi się, że padł jakiś zawór zwrotny i paliwo się cofa przez co stukają wtryskiwacze bo pracują na sucho.
Jakieś sugestie co z tym fantem zrobic?
Stukanie po odpaleniu, falujące obroty
Strona 1 z 1
Powiedz mi czy to model po lifcie jeżeli tak poczytaj na temat kodowanie wtrysków coś w tym stylu.Ale wydaje mi się ze padnięty masz któryś wtrysk.
Dopisano 2 gru 2014, 19:20:
Jeszcze jedna najważniejsza sprawa Podkładki pod wtryskami sprawdzałeś
!
Dopisano 2 gru 2014, 19:20:
Jeszcze jedna najważniejsza sprawa Podkładki pod wtryskami sprawdzałeś

Tak, to polift. Wtryski sprawne, ok. miesiąc temu była u mechanika na wymianie podkładek
Już patrzę na to kodowanie
Edit: Furmanka dziś sama się naprawiła
Pośmigałem trochę ostrzej, pokręciłem do 4k obrotów i "ogarnęła się", obroty trzyma, wtryskiwacze przy odpalaniu nie stukają, wszystko wróciło do normy.
Temat do zamknięcia i wylotu bo nie zawiera żadnej treści przydatnej dla kogokolwiek...mam nadzieję

Już patrzę na to kodowanie
Edit: Furmanka dziś sama się naprawiła

Pośmigałem trochę ostrzej, pokręciłem do 4k obrotów i "ogarnęła się", obroty trzyma, wtryskiwacze przy odpalaniu nie stukają, wszystko wróciło do normy.
Temat do zamknięcia i wylotu bo nie zawiera żadnej treści przydatnej dla kogokolwiek...mam nadzieję
-
pyka2
Witaj filmik mi nic nie mówi ale z doświadczenia wiem ze to wtryski.Możesz to spr przykładając np.nasadkę długą nr10 od małej grzechotki coś metalowego śruba długa nr 6lub8 i przyłóż jak na rysunku delikatnie trzymając palcem usłyszysz metaliczne dzwięki. Jeżeli na danym WTR masz to zn.iz do wymiany WTR.Ale jest jeszcze Jedno mało ludzi ma dobry program aby zaprogramować WTR poprawnie.procedura odbywa się jak w Fordach.Zdjęcie umieściłem tylko do zobrazowania jak to zrobić
Strona 1 z 1