Witam,
Wiele się już nasłuchałem i wiele naczytałem i chciałbym ostatecznie kilka rzeczy usystematyzować :–)
Niedawno miałem zdarzenie z moją Madzią 6 2.0 Diesel, 2006r. a mianowicie rozbiegł mi się silnik. Pierwsze skojarzenie to problem z turbiną, ale okazało się ostatecznie, że problem tkwił w nieszczelności wtrysku. I tu moje pierwsze pytanie, czy może przez wtrysk paliwo dostawać się do oleju silnikowego?
Następnie wadliwy wtrysk został oddany do regeneracji, ale okazuje się, że Denso są nieregenerowalne. Natomiast w internecie pełno jest sprzedawanych wtrysków Denso zregenerowanych. Tu kolejne moje pytanie – Czy te wtryski da się zregenerować? Czy ktoś z takich korzystał? Czy można ufać takim firmom regenerującym wtryski Denso? Może ktoś zna firmę, którą mógłby polecić jako dostawcę sprawdzonych tańszych wtrysków?
Im więcej brnąłem w internety, tym bardziej się niepokoiłem. Doczytałem się, że wymiana jednego wtrysku może powodować poważne perturbacje. Zalecana jest wymiana wszystkich wtrysków, ze względu na następujące po wymianie jednego wtrysku wycieranie panewek i inne niepożądane zdarzenia prowadzące do całkowitej patologii silnika. Osobiście uważam, że jest to mało prawdopodobne, ale chciałbym, aby jakiś spec potwierdził moje przypuszczenia? Ewentualnie wytłumaczył dlaczego tak miałoby się dziać.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam,
Milek
Nieszczelność na wtrysku RF-7J 13H50
Strona 1 z 1
Strona 1 z 1