Czujniki ciśnienia paliwa padają RF5c
Strona 1 z 1
Witam Mam problem z Mazdą 6 z 2002 roku 121 km od pewnego czasu uszkadza się czujnik ciśnienia paliwa i wyskakuję błąd P0192 i nie daje się skasować , po wymianie czujnika na drugi jeden poleciał w tym samym dniu , a drugi wytrzymał dwa dni , Co może uszkadzać czujnik. Napięcie jakie dochodzi do czujnika to zasilanie po zapłonie 0,5 V i masa . Już nie mam sił na tą mazdę .
Hmmm ja ostatni też miałem ten sam kod błędu, i czujnik też miałem do wymiany ale przy okazji do wymiany miałem wtryskiwacze. Po wymianie wtrysków i czujnika praca prawidłowa
Jaki masz przebieg i czy jak odpala Ci to chodzi normalnie
czy może nie równo
?
u mnie jak miałem ten problem to po postoju odpalał ale na początku była chmura biało/niebieskiego dymu i do tego chodził nie równo, potem sie troche uspokajał ale mocy to tyle co w maluchu
Pozdrawiam – nie wiem czy pomogłem ale może kto wie
Jaki masz przebieg i czy jak odpala Ci to chodzi normalnie
u mnie jak miałem ten problem to po postoju odpalał ale na początku była chmura biało/niebieskiego dymu i do tego chodził nie równo, potem sie troche uspokajał ale mocy to tyle co w maluchu
Pozdrawiam – nie wiem czy pomogłem ale może kto wie
- Od: 3 cze 2009, 09:46
- Auto: Mazda 6 Hatchback GG 2.0 CITD (136KM) 2002r – Sprzedana
Strona 1 z 1