brak mocy
Strona 1 z 1
Czy ktoś z was drodzy spotkał się z takim problemem:jadąc w daleką trasę na6 biegu dłuższy czas w pewnym momencie odcina tak jakby paliwo bo auto w ogóle nie reaguję na gaz,po wciśnięciu sprzęgła i spadku obrotów wszystko zdaję się być w porządku.Napiszcie co może się psuć albo co już jest uszkodzone.
-
slawek
Jeżdżąc w ,,koło komina,, nic się nie dzieję tylko w długich trasach nie zapala się również żadna kontrolka.
-
slawek
smile napisał(a):No kolego, w Twoim przypadku ciężko postawić diagnozę na odległość...
może i ciężko,ale polecana lektura
Leoo napisał(a):Poczytaj wątek o diagnostyce programem FORScan z ELM327.
niewątpliwie wskaże
slawek napisał(a):co może się psuć albo co już jest uszkodzone.

Witam
Kolego Sławek, czy udało Ci się zdiagnozować ten problem. Ja u siebie mam chyba to samo – żadnych błędów. Objawy podobne jak u Ciebie. Przy stałej, równej jeździe na autostradzie (120-140km/h) potrafi mi się przyblokować, żadnej reakcji na gaz. Początkowo myślałem, że to wina tempomatu, ale i bez niego jest to samo. Podczas jazdy po mieście i lokalnych drogach nigdy mi się to nie zdarzyło.
Pozdrawiam:
and_bany
Kolego Sławek, czy udało Ci się zdiagnozować ten problem. Ja u siebie mam chyba to samo – żadnych błędów. Objawy podobne jak u Ciebie. Przy stałej, równej jeździe na autostradzie (120-140km/h) potrafi mi się przyblokować, żadnej reakcji na gaz. Początkowo myślałem, że to wina tempomatu, ale i bez niego jest to samo. Podczas jazdy po mieście i lokalnych drogach nigdy mi się to nie zdarzyło.
Pozdrawiam:
and_bany
- Od: 23 lis 2011, 18:35
- Auto: M6 GY '07 MZR-CD 121KM
and_bany napisał(a):Witam
Pozdrawiam:
and_bany
A kiedy była zmiana filtra paliwa?
Strona 1 z 1