Witam.
Bardzo proszę o pomoc. Wczoraj moja Madzia zaniemogła. Tzn. po zatrzymaniu pod sklepem i ponownym odpaleniu silnika, zaświeciły się kontrolki check engine i kontrola trakcji. Samochód prawie nie reaguje na pedał gazu, po wciśnięciu "do dechy" nie przekracza 1500 obrotów, w ogóle nie da się jechać. Po podpięciu do kompa pojawił się błąd: "brak komunikacji z trakcją" i "P0222 – przepustnica (czujnik położenia pedału) przełącznik B- niski sygnał wejściowy). Niestety tych błędów nie można wykasować. Proszę o podpowiedź, czy w tym przypadku konieczna jest wymiana czujnika przepustnicy – jeżeli tak to w którym miejscu on się znajduje przy silniku, gdzie można go kupić, ile kosztuje...? A może problem tkwi w zasilaniu tego czujnika i po prostu odpiął się jakiś przewód lub przerwał. Bardzo proszę o pomoc, może ktoś już miał podobny przypadek. Moja Madzia to M6 z 2005 r. 2,0 Diesel 136 KM, silnik RF5C. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
P.s. do moderatora, podpiąłem się tutaj chociaż podobny wątek już gdzieś istniał,jednak nie było tam nic szczegółowo opisane- tylko o błędach i ich odczycie.
Błąd P0222 w Mazda 6 2,0 diesel RF5C
Strona 1 z 1
Wystarczy jeden pod warunkiem, że uzyskam potrzebne informacje. Poprzedni wątek zawierał zły numer kodu błędu. Pomyłka w opisie. Potem nie wiedziałem jak go usunąć, lub zmodyfikować- więc założyłem drugi wątek... Sorry
- Od: 28 lis 2010, 00:40
- Auto: Mazda 6 2,0 CiTD 136 KM Kombi 2005r.
żywiec74 napisał(a):Potem nie wiedziałem jak go usunąć, lub zmodyfikować
w prawym górnym rogu każdego posta masz zestaw przycisków, które służą m.in. do edycji, usuwania i zgłaszania.
Strona 1 z 1