Witam
Czy jest jaksi sposob na tymczasowe unieruchomeinie Mazdy 6 z 2002 roku, sposobem naturalnym?
Unieruchomienie Mazda 6
Strona 1 z 1
bieski napisał(a):vigor napisał(a):tymczasowe unieruchomeinievigor napisał(a):sposobem naturalnym?
No wyciagasz kluczyk ze stacyjki i idziesz do domu. Bardziej naturalnego sposobu nie znam
Leze:–)
Koledze pewnie chodzi o bardziej trwałe unieruchomienie np przeciw kradzieży.
Wysłane z mojego WT19i
Boźe,daj mi cierpliwość,bo jak mi dasz siłę,to ich wszystkich rpzp...le
Bo_Lo napisał(a):Koledze pewnie chodzi o bardziej trwałe unieruchomienie np przeciw kradzieży.
no właśnie nie wiadomo o co tak naprawdę chodzi
czekamy na wyjaśnienia
PS. założyciela wątku proszę od razu o uzupełnienie profilu
vigor napisał(a):Przeciw kradziezy aby nie mozna bylo latwo zlokalizowac "usterki"
chodzi Ci np. o jakieś ukryte przyciski odcinające zapłon
Najlepiej to odlaczyc kable od Aku 100% niezaleznie od wersji
to ma się nijak do:
vigor napisał(a):aby nie mozna bylo latwo zlokalizowac "usterki"
dobrzyn22 napisał(a):czekamy na wyjaśnienia
PS. założyciela wątku proszę od razu o uzupełnienie profilu
powtarzam – proszę uściślić, o co dokładnie chodzi(w kilku zdaniach), albo wątek zamykamy – czas 24 h
W silniku RF5C można np. odłączyć zawór SCV, czy bendix rozrusznika, tyle że udzielanie takich rad publicznie jest kompletnie bez sensu.
Znacznie "lepszym" sposobem jest zakup blokady kierownicy lub (i) skrzyni biegów.
Istnieją też systemy odłączania akumulatora stycznikiem, którego cewkę podłącza się do jednego z przycisków deski oraz do kolejnego, ukrytego wyłącznika. Miałem taki system w Wardburgu ale tam nie było centralnego zamka ani webasto.

Znacznie "lepszym" sposobem jest zakup blokady kierownicy lub (i) skrzyni biegów.
Istnieją też systemy odłączania akumulatora stycznikiem, którego cewkę podłącza się do jednego z przycisków deski oraz do kolejnego, ukrytego wyłącznika. Miałem taki system w Wardburgu ale tam nie było centralnego zamka ani webasto.
Strona 1 z 1