Mazda 6 2.0 CD nie rozpędza się więcej niż 120km/h
Strona 1 z 1
Witam, problem z moją madzią (2.o citd 136km) polega na tym, że autem nie da się rozpędzić więcej niż 120 km/h. Do 120 przyspiesza płynnie i ma naprawdę dobre odejście ale przy 120 zaczyna szarpać jakby paliwo odcinało, ponad to przez cały czas świeci się check engine. Może ma ktoś pomysł, co to może być?
-
szeroki3
szeroki3 napisał(a):.... ale przy 120 zaczyna szarpać jakby paliwo odcinało,...
wymien filtr paliwa.
E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Wymieniłem filtr paliwa i autko jedzie już normalnie, nawet przyspieszenie ma trochę lepsze. Check engine wykasuję na komputerze, dziękuję za podpowiedź z filtrem, myślałem że będzie to poważniejsza awaria.
-
szeroki3
Enduro napisał(a):szeroki3 napisał(a):.... ale przy 120 zaczyna szarpać jakby paliwo odcinało,...
wymien filtr paliwa.
E
szeroki3 napisał(a):Wymieniłem filtr paliwa i autko jedzie już normalnie, nawet przyspieszenie ma trochę lepsze. Check engine wykasuję na komputerze, dziękuję za podpowiedź z filtrem, myślałem że będzie to poważniejsza awaria.
no to chyba wiadomo pod jaki adres kierować flaszke

pozdr.
E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Strona 1 z 1