Witam panów. Żadnych konkretnych tematów z wymianą sprzęgła się nie dokopałem, Padło mi sprzęgiełko i muszę je wymienić. Jak to jest z wymianą sprzęgła w mazdach ? Czy trzeba ściągać kolumnę kierowniczą, ławe pod silnikiem itp? Nie da rady tego zrobić jakoś bardziej bezinwazyjnie? Z góry Dzięki za odpowiedzi
Ps. Jeśli jednak jest jakiś konkretny temat to Poproszę o link a ten do kosza jeśli zaś nie ma Poproszę o wypowiedzi czy ktoś z was sobie z tym poradził. Auto mi jest szybko potrzebne a już jest po woli rozbierane i nie wiem czy rozbierać dalej, czy jest jakaś "Indiańska" Metoda.
Wymiana sprzęgła- Samo sprzęgło.
Strona 1 z 1
Od tygodnia mam nowe sprzęgło. Z tego co tłumaczył mechanik to udało się trochę odsunąć skrzynię ,na tyle, że udało się założyć sprzęgło.
Dzisiaj wstawiłem auto do mechaniora
Poprzedni mechanik Poległ, obecny mechanik zapierał się rękami i nogami że sobie poradzi. No cóż zobaczymy co z tego wyjdzie, Autko mi się już dzisiaj ledwo dotoczyło na warsztat.
Wymieniałeś samo sprzęgło czy razem z dwu masą ?
przemek_bsi napisał(a):Od tygodnia mam nowe sprzęgło. Z tego co tłumaczył mechanik to udało się trochę odsunąć skrzynię ,na tyle, że udało się założyć sprzęgło.
Wymieniałeś samo sprzęgło czy razem z dwu masą ?
Zadowolony posiadacz japońca :D
- Od: 9 maja 2011, 14:39
- Auto: Mazda 6 2.0MZR-CD = Istny Szatan :)
Volvo S40 II
ptaszor napisał(a):...Poprzedni mechanik Poległ, obecny mechanik zapierał się rękami i nogami że sobie poradzi. No cóż zobaczymy co z tego wyjdzie,..
.
oby auto nie uleglo uszkodzeniu przy tym "zapieraniu"
pozdr.
E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Enduro napisał(a):ptaszor napisał(a):...Poprzedni mechanik Poległ, obecny mechanik zapierał się rękami i nogami że sobie poradzi. No cóż zobaczymy co z tego wyjdzie,..
.
oby auto nie uleglo uszkodzeniu przy tym "zapieraniu"
pozdr.
E
Autko na szczęście jest całe i się trzyma
Zadowolony posiadacz japońca :D
- Od: 9 maja 2011, 14:39
- Auto: Mazda 6 2.0MZR-CD = Istny Szatan :)
Volvo S40 II
ptaszor napisał(a):Wymieniałeś samo sprzęgło czy razem z dwu masą ?
wymieniłem samo sprzęgło, dwumasa jest w zaskakująco dobrym stanie.
Cześć
A czy na odwrót (znaczy przy wymianie dwumasy) sprzęgło też się wymienia czy można zostawić stare? Pytam bo dwumasa u mnie już powoli niedomaga.
Pozdrawiam
A czy na odwrót (znaczy przy wymianie dwumasy) sprzęgło też się wymienia czy można zostawić stare? Pytam bo dwumasa u mnie już powoli niedomaga.
Pozdrawiam
- Od: 30 sie 2011, 13:16
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 CiTD 2004r.
contactlost napisał(a):Cześć
Pozdrawiam
zalezy jak jest mocno wyeksplatowane..
nowe ma ok. 8,3 mm.
wg. mnie warto je wymienic bo wtedy mam duzo wiekszy komfort z jazdy i pewnosc ze nie czeka nas ponownie rozbieranie silnika
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Zdoswiadczenia moge stwierdzic ze jesli dwumas jest do wymiany, to sprzeglo rowniez. Wyeksploatowany dwumas dodatkowo przyspiesza zuzycie sprzegla. Najlepiej ocenia sie to po wyciagnieciu skrzyni biegow, ale raczej nastawialbym sie na komplet sprzeglo+dwumasA czy na odwrót (znaczy przy wymianie dwumasy) sprzęgło też się wymienia czy można zostawić stare
Masz problem techniczny z Mazdą? Szukasz sprawdzonego serwisu? Awaria? Daj znać – postaram się Tobie pomóc!
Na terenie województw: śląskiego i małopolskiego mogę podjechać lub zapraszam do mojego warsztatu w Jaworznie.
☎ 501 158 148 http://www.mazvagtech.pl/
Na terenie województw: śląskiego i małopolskiego mogę podjechać lub zapraszam do mojego warsztatu w Jaworznie.
☎ 501 158 148 http://www.mazvagtech.pl/
Strona 1 z 1