Witam Wszystkich Serdecznie

Na wstępie powiem , że przewertowałem forum i nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na mój problem , a więc przejdę do konkretów !
Ostatnio we wtorek jeździłem troszkę Madzią na rezerwie dolałem paliwa i tutaj zaczęły się dziać dziwne rzeczy , a mianowicie po dolaniu ok 6 L przejechałem do domu postawiłem auto i na drugi dzień zauważyłem że komputer nie pokazuję mi w ogóle ile pozostało mi km do przejechania gdzieś przeczytałem że poniżej 50 km Madzie z przed liftu po prostu tak mają no ok . następne co mnie zdziwiło to to że wskaźnik poziomu paliwa dalej wskazywał rezerwę pojechałem na stację dolałem kolejne 6 L i dalej bez zmian

Kreski na wyświetlaczu i dalej świeci rezerwa . W sumie nie przejąłem się tym za bardzo aż do dzisiejszego poranka ok godziny 6.30 rano odpaliłem Madzie i ku mojemu zdziwieniu zapaliła się kontrolka CHECK ENGINE ! Zgasiłem auto , znowu zapaliłem kontrolka znikła , pojechałem do sklepu i przy odpalaniu kontrolka zgasła i później znowu się zapaliła i tak już została a później to już moja Madzia podczas zapalanie musiała chwilę pokręcić żeby zaskoczyła . Mam nadzieję że dobrze opisałem swój problem . Jak myślicie panowie co jest przyczyną ? Pozdrawiam