Mazda 6 136 km , 2003 kontrolka check engine

Postprzez bosskimarian » 7 kwi 2012, 10:39

Witam Wszystkich Serdecznie !! Na wstępie powiem , że przewertowałem forum i nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na mój problem , a więc przejdę do konkretów !
Ostatnio we wtorek jeździłem troszkę Madzią na rezerwie dolałem paliwa i tutaj zaczęły się dziać dziwne rzeczy , a mianowicie po dolaniu ok 6 L przejechałem do domu postawiłem auto i na drugi dzień zauważyłem że komputer nie pokazuję mi w ogóle ile pozostało mi km do przejechania gdzieś przeczytałem że poniżej 50 km Madzie z przed liftu po prostu tak mają no ok . następne co mnie zdziwiło to to że wskaźnik poziomu paliwa dalej wskazywał rezerwę pojechałem na stację dolałem kolejne 6 L i dalej bez zmian !! Kreski na wyświetlaczu i dalej świeci rezerwa . W sumie nie przejąłem się tym za bardzo aż do dzisiejszego poranka ok godziny 6.30 rano odpaliłem Madzie i ku mojemu zdziwieniu zapaliła się kontrolka CHECK ENGINE ! Zgasiłem auto , znowu zapaliłem kontrolka znikła , pojechałem do sklepu i przy odpalaniu kontrolka zgasła i później znowu się zapaliła i tak już została a później to już moja Madzia podczas zapalanie musiała chwilę pokręcić żeby zaskoczyła . Mam nadzieję że dobrze opisałem swój problem . Jak myślicie panowie co jest przyczyną ? Pozdrawiam :)
bosskimarian

Postprzez bieski » 7 kwi 2012, 11:03

Proponuje odczytać błędy a następnie można coś myśleć.
Wróżek na forum niestety nie ma.
......................
Forumowicz

Od: 10 cze 2010, 09:37
Auto: GJ

Postprzez dobrzyn22 » 7 kwi 2012, 11:14

a do tego uzupełnić profil(z prawej strony) <ok>
Moderator

Od: 21 cze 2009, 16:38
Auto: M3 BP 2.5 turbo 250 HP/22r
było M3 BN 2.0b. 2017r
było M6 2.0 mzrcd '06

Postprzez Enduro » 25 kwi 2012, 17:19

najprosciej i najtaniej wymontowac filtr paliwa i spuscic jego zawartosc do sloika.
moze to paliwo jest drastycznie kiepskie..?
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Forumowicz

Od: 6 sie 2008, 22:37
Auto: M6 GL´18, + modyfikowane Prosie 996,Triumph-Speedmaster custom czarna, głośna, dwukołowa, angielska hulajnoga