mazda 6 2004r 2.0 td
Strona 1 z 1
Witam klubowicze mam problem ze zdemontowaniem obudowy nad miską olejową,mam tam wyciek i muszę to uszczelnić i tu moje pytanie czy trzeba zdemontować skrzynie biegów nie ma tam dodatkowych śrub trzymającą tę obudowę,miska składa się z dwóch części z góry dziękuje za odpowiedz. 

-
cambridge
cambridge napisał(a):Witam klubowicze mam problem ze zdemontowaniem obudowy nad miską olejową,mam tam wyciek i muszę to uszczelnić i tu moje pytanie czy trzeba zdemontować skrzynie biegów nie ma tam dodatkowych śrub trzymającą tę obudowę,miska składa się z dwóch części z góry dziękuje za odpowiedz.
sprawdz dzial diesla, tam napewno cos znajdziesz.
- Od: 22 kwi 2010, 22:55
- Auto: Biale
ja nie klubowicz, ale dorzuce tu moje trzy grosze...
jesli chodzi tobie, o demontaz aluminiowej podstawy silnika, to ta co jest pomiędzy blokiem a miską olejową, to niestety bez demontażu skrzyni biegów
nie wymontujesz jej.
Japońce zrobili to rzaczej celowo, aby warszty solidnie skasował przy okazji jakichkolwiek napraw...
pozdr.E
jesli chodzi tobie, o demontaz aluminiowej podstawy silnika, to ta co jest pomiędzy blokiem a miską olejową, to niestety bez demontażu skrzyni biegów

Japońce zrobili to rzaczej celowo, aby warszty solidnie skasował przy okazji jakichkolwiek napraw...
pozdr.E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
cambridge napisał(a):...i muszę zacząć rozbierać skrzynię
zacząć odkręcać...
rozbieranie nie jest konieczne...
pozdr.E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Strona 1 z 1