mazda 6 2004r 2.0 td

Postprzez cambridge » 23 lip 2011, 12:07

Witam klubowicze mam problem ze zdemontowaniem obudowy nad miską olejową,mam tam wyciek i muszę to uszczelnić i tu moje pytanie czy trzeba zdemontować skrzynie biegów nie ma tam dodatkowych śrub trzymającą tę obudowę,miska składa się z dwóch części z góry dziękuje za odpowiedz. <nauka>
cambridge

Postprzez adamb » 23 lip 2011, 13:12

cambridge napisał(a):Witam klubowicze mam problem ze zdemontowaniem obudowy nad miską olejową,mam tam wyciek i muszę to uszczelnić i tu moje pytanie czy trzeba zdemontować skrzynie biegów nie ma tam dodatkowych śrub trzymającą tę obudowę,miska składa się z dwóch części z góry dziękuje za odpowiedz. <nauka>

sprawdz dzial diesla, tam napewno cos znajdziesz.
Forumowicz

Od: 22 kwi 2010, 22:55
Auto: Biale

Postprzez Enduro » 23 lip 2011, 13:27

ja nie klubowicz, ale dorzuce tu moje trzy grosze...
jesli chodzi tobie, o demontaz aluminiowej podstawy silnika, to ta co jest pomiędzy blokiem a miską olejową, to niestety bez demontażu skrzyni biegów <glupek2> <glupek2> <glupek2> nie wymontujesz jej.
Japońce zrobili to rzaczej celowo, aby warszty solidnie skasował przy okazji jakichkolwiek napraw...
pozdr.E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Forumowicz

Od: 6 sie 2008, 22:37
Auto: M6 GL´18, + modyfikowane Prosie 996,Triumph-Speedmaster custom czarna, głośna, dwukołowa, angielska hulajnoga

Postprzez cambridge » 23 lip 2011, 13:46

dzięki za odpowiedz i muszę zacząć rozbierać skrzynię
cambridge

Postprzez Enduro » 23 lip 2011, 15:22

cambridge napisał(a):...i muszę zacząć rozbierać skrzynię

zacząć odkręcać...
rozbieranie nie jest konieczne...
pozdr.E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Forumowicz

Od: 6 sie 2008, 22:37
Auto: M6 GL´18, + modyfikowane Prosie 996,Triumph-Speedmaster custom czarna, głośna, dwukołowa, angielska hulajnoga